A lófarkas eltekert a dán bajnok gépével

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 27. 10:46
Ne bízz a nagydarab, lófarkas cyclocross-szurkolókban, avagy miért ne tegyél jót a rajongókkal karácsony másnapján…


Ez volt a szomorú tanulság a dán krossz-bajnok, Joachim Parbo számára, akitől tegnap, a zolderi cyclocross világkupa-futamot követően ellopták az egyik kerékpárját. A 36 éves versenyzőnek ráadásul csak két bringa állt rendelkezésre, így a következő futamon tartalékkerékpár nélkül kell indulni.

Miután átöltözött, a dán bajnok a szurkolókkal beszélgetett kocsija mellett, és az egyikük a kerékpárról érdeklődött. Felajánlottam az embernek, hogy kipróbálja a bringát. „Gyakran megengedem olyanoknak, akik nem a tipikus részeg krossz-rajongók közé tartoznak.” – nyilatkozta a dán a cyclingnews portál riporterének.

Az illető nem tért vissza a bringával… Egy órával később Parbo személyleírást adott az illetőről: 30 év körüli, kb. 100 kilós, lófarokkal. A kerékpár a Leopard Cycles prototípusa, Zipp kerekekkel.

„Van még egy bringám Dániában, de most nem tudok hazamenni érte az időjárás miatt. a következő versenyen, Pétange-ban egy kerékpárral leszek kénytelen indulni.” – mondta szomorúan Parbo, és ez havas-saras krosszversenyen mindenképpen hátrány, mert a versenyzők rendszerint cserélgetik a gépeket a rárakódott trutyi miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Zolder-krossz: Boom, Boom, Boom!
2008 cyclocross-világbajnoka, a mostanság inkább országúton jeleskedő, de nagyon sokoldalú versenyző, Lars Boom bombaformát mutatva nyerte meg a cyclocross világkupa sorozat hatodik állomását....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A cseh vb-esélyes kulcscsontját törte
A tegnapi zolderi cyclocross világkupa-futam borzasztó nehéz pályája komoly áldozatot követelt: Radomir Simunek bukott csúnyát, és kulcscsontját törte, amivel a világbajnokság és a sorozatokban esélyes jó helyezés elúszott a...
Tovább a teljes cikkhez »