XTerra vb: Armstrong és Poór egy pályán

Szerző: Forrás: www.terepsport.huLétrehozva: 2011. október 21. 08:49
Az XTERRA Világbajnokság vasárnap kerül megrendezésre Mauin, ahol a magyar színeket Poór Brigitta (Zaboo – X2S TEAM) képviseli. A pálya és a mezőny a sportág történetében eddig a legkeményebb – ahogyan ezt Lance Armstrong 7-szeres Tour de France győztes is megjegyzi.


Ahogy korábban beszámoltunk róla, Armstrong, aki fiatalon triatlonversenyzőként is letette már névjegyé, idén - 39 évesen - profi sportpályafutása végeztével rákapott az XTerra versenyekre, olyannyira, hogy megméreti magát a világbajnokságon is.

Vélemények a pályáról:

Lance Armstrong:

"Nagyon élvezem a kerékpáros pályát, igazi kihívás. Még nem érzem magam teljesen készen erre a pályára. Majd tanulok közben..." (MTB)

"Fantasztikusan szép a pálya, gyors, nehéz, ugyanakkor teljesen a természet részének érzed magadat. Ezt mindenkinek ki kellene próbálnia!" (futás)

Renata Bucher (többszörös XTERRA Európa-bajnok):

"Ahogy elindulsz, minta beülnél egy mosógépbe." (úszás)

Conrad Stoltz (4-szeres XTERRA világbajnok, olimpikon):

"Változatos, gyors és nagyon trükkös pálya. Ha az idő kicsit is változik, akkor a pálya már teljesen más. Kiszámíthatatlan. Izgalmas." (MTB és futás)

Poór Brigitta (tereptriatlon világbajnok, Európa-bajnok, XTERRA ezüstérmes):

"A föld a pálya mellett tele van ananásszal, citrommal és lime-val. Nagyon szép." (MTB)

"A szörfösök kedvelt helye, 3-4 méteres hullámok is lehetnek verseny közben." (úszás)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Armstrong indul a Hawaii XTerra vb-n!
A hétszeres Tour-győztes amerikai Lance Armstrong profi sportpályafutása végeztével új hobbinak hódol mostanában: tereptriatlon versenyeken villog az Államokban, legutóbb már a győzelem is összejött....
Tovább a teljes cikkhez »