Ventoso nyert, Contador defektelt

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 13. 20:57
A spanyol Francisco Ventoso nyerte a Kasztília és León Körverseny első szakaszát, sprintbefutó végén, miután csapata, a Movistar nagyszerű munkát végezve gondoskodott arról, hogy legnagyobb ellenfelei ne legyenek ott a végelszámolásnál.


A Medina de Rioseco és Palencia közötti 179 kilométeres táv végén egy körpályára fordult a mezőny, ahol az utolsó körben egy Gellért-hegynyi emelkedőn a Movistar több remek sprintert is leszakított kemény tempót diktálva, előkészítve Ventosónak.

Az utolsó kilométereken már a Sky vette át a kezdeményezést, de a spanyol ki tudta kerülni a vonatot, a végén az olasz Bellettit megelőzve. Az azonos idővel célba érő címvédő, Alberto Contador két defektet is kapott ma, ennek ellenére nyugodtnak értékelte a szakaszt, és megjegyezte: „Jobb egy ilyen nyugodt szakaszon beszedni a defekteket, mint a mai…”

Érdekesség még, hogy a profi mezőny talán legügyetlenebb bringása, a kolumbiai Mauricio Soler ha már versenyzett, nem úszta meg bukás nélkül, az utolsó emelkedő előtt esett és 3 percet kapott a végéig. Komoly baja nem lett, a jobb kezén sérült, de összevarrták.  

AZ 1. SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Francisco José Ventoso (Spa) Movistar Team 4:12:57
2. Manuel Belletti (Ita) Colnago - CSF Inox  
3. Marko Kump (Slo) Geox-TMC  
4. Luke Roberts (Aus) Saxo Bank Sungard  
5. Russell Downing (GBr) Sky Procycling  
6. Juan Jose Lobato (Spa) Andalucia Caja Granada  
7. Jonathan Hivert (Fra) Saur - Sojasun  
8. Ricardo Garcia Ambroa (Spa) Orbea Continental  
9. Joaquin Sobrino (Spa) Caja Rural  
10. Ruben Perez Moreno (Spa) Euskaltel-Euskadi  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Contador újra akcióban Sapanyolországban
Az UCI Europe Tour sorozatba tartozó ötnapos Kasztília és León Körversenyen áll ma rajthoz és versenyez vasárnapig a háromszoros Tour-győztes Alberto Contador....
Tovább a teljes cikkhez »