Valóban kihagyná Boom a krossz-vb-t?

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 29. 09:25
A velonation.com információ szerint a zolderi cyclocross világkupa-futamot bombaformában nyerő holland Lars Boom nem kíván indulni január végén a németországi (St. Wendel) világbajnokságon.


A holland csapat edzője, Johan Lammerts szomrú Boom tervei miatt, de megérti, hogy a Rabobank versenyzője elsősorban országútra koncentrál: „Lars tudatosan az országút mellett döntött, nem lehet csak úgy átváltani a krossz-vb-re.”

„Lars mindig országúti versenyző volt, aki krosszozott is. Persze néhány cyclocross szezont végignyomott (2008-ban világbajnokságot nyert), de mindig is az országút volt az elsődleges, és profiként abból él. Lars három csúcsformát tervez 2011-ben, a klasszikusokra, a Tourra és az országúti világbajnokságra, egy negyedik kivitelezhetetlen. Talán a jövőben kombinálja még a krossz-szezont a klasszikusokkal. Még fiatal, és teljesen megértem, hogy elsősorban az országútra koncentrál. Talán ez még változni fog, amikor idősebb lesz és már pontosan tudja, mit akar országúton.” – értékelte Boom terveit a holland kapitány.

Rossz hír ez a krossz-rajongóknak, ha valóban így van, a vb egyik legnagyobb favoritját veszítenénk el. Azért mérget talán nem kell vennünk rá, volt már példa rá a sporttörténelemben, hogy néhány ellentétes sajtónyilatkozatot követően bombaként robbant a bejelentés: mégis…

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Zolder-krossz: Boom, Boom, Boom!
2008 cyclocross-világbajnoka, a mostanság inkább országúton jeleskedő, de nagyon sokoldalú versenyző, Lars Boom bombaformát mutatva nyerte meg a cyclocross világkupa sorozat hatodik állomását....
Tovább a teljes cikkhez »