A sportolók szervezetének aktuális tápanyag-ellátottságát két eszközzel, az emberi szervezet testösszetételét kimutató „l’impedenziometro”-val (Body Impedance Assessment) és a bőrredő mérésével végzik. A vizsgálati eredmények, valamint az egyén táplálkozási szokásainak ismeretében dolgozzák ki a Giro ideje alatt a versenyző kalória- és tápanyagszükségletét teljes mértékben kielégítő étrendet.
„Laboratóriumunk fő célja a nem megfelelő tápanyag-ellátottság miatt gyakran kialakuló krízishelyzetek megelőzése, a regenerációs folyamatok elősegítése. A többhetes versenyek ideje alatt különösen nagy hangsúlyt fektetünk a sportolók szervezetében az extrém fizikai terhelés hatására megnövekedett szabad gyökök mennyiségének mérésére és kontrollálására.
Fotó: Reuters |
A sportoló kapilláris érhálózatából vett vérminta vizsgálatát a Free Radical Analytical System berendezésünkkel végezzük. Ezzel párhuzamosan végezzük a szabadgyökök elleni védelemben szerepet játszó antioxidánsok mennyiségét a szervezetben. Ugyancsak napi szinten követjük figyelemmel a versenyzők testsúlyát, EKG-értékeit és a szakaszok alatt bevitt kalóriamennyiségeket. – mondta Dt. Roberto Corsetti.
A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!