Triatlonra vált Lance Armstrong!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 12. 16:57
Nem vesz részt több nagy körversenyen a hétszeres Tour de France-bajnok Lance Armstrong, aki triatlonra vált. Vasember lenne, nagy álma, hogy megnyerje a hawaii Ironman versenyt.


Nem kerget illúziókat az élő kerékpároslegenda Lance Armstrong azután, hogy valóságos rémálom volt számára a vasárnapi nap a francia kerékpáros körversenyen. Nem elég, hogy nem ment neki, még bukott is, mióta Tour-bajnok lett, nem szedett össze ekkora időhátrányt, közel 12 percet kapott a győztes Andy Schlecktől.

Minden esélye elszállt az összetett győzelemre, bejelentette, nem indul többet a Touron: "Ez életem utolsó háromhetes körversenye."

"Most minden erőmmel azon kell lennem, hogy segítsem a többieket. Megpróbálom élvezni az utolsó Touromat" - mondta a nyolcadik szakasz után.

A 39 éves sztár továbbá elárulta, azon gondolkozik, hogy visszatér a triatlon világába, ahol 17 évesen már learatta a babérokat, amerikai bajnok lett. Címeket akar nyerni, s erre a kerékpárban már vajmi kevés az esélye.

A texasi klasszis féltávú Ironman versenyen indulna először, csak hogy bemelegedjen, de az igazi álma a Hawaii Ironman lenne (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, ráadásként maratonfutás). Úgy érzi, a hosszabb táv kedvezne neki, mert hozzá van szokva ahhoz, hogy egy huzamban akár kétszáz kilométert is kerekezzen.

Ennek ellenére nem hagy fel a kerékpározással a Radio Shack csapat tulajdonosa, ígérete szerint a Tour Down Under, a Tour of California és a Párizs-Nizza viadalon is ott lesz 2011-ben.