Tarolt ma a Leopard: Cancellara, Schleck

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 26. 18:39
Eddigi legsikeresebb napját könyvelheti el a luxemburgi Leopard Trek csapata, miután svájci sztárjuk, Fabian Cancellara a flandriai UCI 1.HC kategóriás klasszikuson, az E3 Prijs Vlaanderen versenyen, a luxemburgi Frank Schleck pedig a szintén kiemelt kategóriás kétnaposon, a franciaországi Criterium Internacional nyitószakaszán diadalmaskodott.


Cancellara óriási bravúrt hajtott végre, címvédőként, szökésből nyert, ráadásul bekapott defektjei sem tudta megakadályozni a győzelemben.

A belga klasszikus további sorrendje a korábbi 15 fős élboly tagjai között dőlt el, a dobogóra a belga Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) és az orosz Vlagyimir Gusev (Katusha) állhattak fel. A versenyen indult Szeghalmi Bálint is a Lampre színeiben, azonban nem tudta befejezni élete első, nagyon kemény „rázatós” viadalát.   

Schleck a hegyi szakaszt nyerte a francia viadalon, így jó eséllyel lehet övé holnap az összetett győzelem, bár a rövid időfutamon kemény ellenfelei lesznek, a közvetlenül mögötte, 16 másodperc hátrányban érkező fehérorosz Vaszilij Kirijenka és a harmadik, 22 másodperces hátránnyal befutó észt Rein Taaramae is nagyon jó időfutammenők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szega feladta első belga klasszikusát
Nem sikerült jól Szeghalmi Bálint, a Lampre ISD profija számára az első belga klasszikusa, a 222 kilométeres, kockaköves dombokkal tarkított E3 Prijs Vlaanderen, Szega nem tudott célba érkezni a mezőnnyel....
Tovább a teljes cikkhez »