SuperCross: Sok múlhat az ózdi futamon

Szerző: Kéri István - SajtóközleményLétrehozva: 2011. november 15. 16:54
Félidejéhez érkezik az Ózd Kupával vasárnap a 2011/2012-es SuperCross Sorozat. Az öt futamból a négy legjobb eredmény számít majd idén is az összetettben, így aki a mostani, harmadik futamon (is) jó eredményt tud elérni, nagy lépést tehet akár a végső eredményének stabilizálásában is.


Az időjárás-előrejelzések szerint továbbra sem kell számítanunk „igazi” krosszos körülmények, hiszen jelen pillanatban arról szólnak a jóslatok, hogy Ózdon nem számíthatunk csapadékra.

Az eseményen tehát csak a hideg jelzi majd, hogy november második felében járunk – de ennek azért vélhetően örül majd a mezőny. A helyszín a tavaly már jól megismert ózdi stadion és környéke lesz. A pálya 2,4 kilométer hosszú,  melyben egy dupla akadály és két futós szekció (lépcsősorok) nehezítik a versenyzők dolgát. A terület jellegéből adódóan nagy emelkedőkre nem kell számítani, csupán két-két kicsi domb és a hozzá tartozó lejtők törik meg a sík részeket. A pálya talaja váltakozó, megtalálhatóak benne füves, döngölt talajú, aszfalt és murvás szakaszok is.

- Az első sorozathoz képest ugyan egy héttel később kerül megrendezésre az Ózd Kupa, ami nem egy nagy időpontbeli eltolódás, ugyanakkor valószínű, hogy a tavalyi (és az elmúlt heti salgótarjáni) tavaszias időjárás nálunk már nem fog megismétlődni. Az előrejelzésekből ítélve Ózdon már igazi novemberi időjárás fogadja a versenyzőket, így adva igazán krosszos jelleget a versenynek. A pálya jórészt a tavaly kijelölt nyomvonalon halad majd, ám egy minimális változtatásra a rajt után számítani kell. Ettől azt reméljük, hogy a center pálya nézőterére felvezető szűk, egynyomsávos domb előtt már széthúzódik majd a mezőny és nem lesz akkora tumultus a felmenetelnél. Remélhetőleg nálunk is hasonlóan nagy létszámú és nívós mezőny sorakozik majd fel a rajtvonalnál, mint az előző két fordulón, és most már semmilyen technikai malőr nem fogja meghiúsítani a várva várt nagy csatát azok között, akiktől igazán várjuk. Szerintem nem árulok el nagy titkot: Buruczki Szilárd és Fejes Gábor összecsapására gondolok leginkább – nyilatkozta a futam főszervezője, Frölich Tamás.

Az Ózd Város Önkormányzatának támogatását élvező, chipes időméréssel is biztosított futamra előnevezési lehetőséget biztosítanak a szervezők, mely a kiírással együtt elérhető az egyesület honlapján, a http://www.ozdike.hu/hirek/hir67.html cím alatt.

A II. SuperCross Sorozatról további részletes információk megtalálhatóak a www.supercross.hu honlapon és az sorozat facebook-profilján, a www.facebook.com/supercrosssorozat oldalon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fejes Gábor ismételt a Supercrosson
Kazincbarcika után a kerékpáros Supercross sorozat második állomását is Fejes Gábor (Bátorfi Agria KTK) nyerte Salgótarjánaban, a „változatosság kedvéért” ismét Búr Zsolt (Bringabanda) előtt....
Tovább a teljes cikkhez »