Salzkammergut Trophy két hét múlva

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 1. 20:04
Már több, mint 3500-an választották idén is a Salzkammergut Trophyt, ami messze meghaladja a korábbi években ilyenkor szokásos nevezési létszámot. Idén is az osztrák Bad Goisern ad helyet a verseny központjának, aminek még a környékén is hónapokkal korábban elkelnek a szálláshelyek. Aki esetleg sátorozni kíván, érdemes már csütörtökön kiutazni, hogy jó helyet találjon magának.


A versenytávok az előző évekhez hasonlóan alakulnak: A - 211,3 km, B - 119,5 km, C - 73,6 km, D - 53,5 km, E - 37,9 km és F - 22,1 km.

Minden távon időkorlát van, amire érdemes odafigyelni, ha valaki túl lazára tervezné a versenyt, mert könnyen azon kaphatja magát, hogy egyszer csak leterelik a versenyközpontba.

Persze ennek is megvannak az érthető okai: ne kelljen a szervezőknek és a versenyzőknek sötétben bolyongva keresgélni egymást az erdőben.

Salzkammergut Trophy
Gyerekfutam Fotó: Salzkammergut Trophy

"A" táv: a királytáv. 211,3 km és több, mint 7000 méter szintet tartogat. Több hazai hosszú és ultratávos versenyzőnk neve is szerepel a nevezési listában. A reggel 5 órai rajtolás, a pályán töltött idő és az esetleg sötétben való érkezés tekintetében egy 24 órás versenyhez hasonlítható.

Kiesési hányad 30-50% közötti - tehát nem csak erőnlétileg, de fejben is ott kell lenni, hogy teljesíteni tudja bárki is. Ezért sem véletlen, hogy Európa legkeményebb MTB-maratonjaként tartják számon.

"B" táv: "Szilvásvárad + " - a táv közel azonos  119,5 km, viszont némileg több, összesen 3848 méter szintkülönbséget tartogat. Érdekessége a három részletben való rajtoltatás, ami a tervezett teljesítési idő szerint kerül bontásra.

"C" táv: a legnépszerűbb. A 600 főben limitált nevezői létszám betelt. Nem csoda, hisz ez az a táv, ami még nem kevés ahhoz, hogy elinduljunk, de nem is sok, hogy másnapra is maradjon erőnk túrázni.

"D" táv: 53,5 km, ami nagyjából egy hazai közép/hosszú táv szintjét tartogatja, viszont sokkal rövidebb távon.

"E" és "F" távok: 37,9 és 22,1 km. Kezdő bringásoknak, "friss húsoknak", várandós anyukáknak, harci sérülésből felépülőknek :)

Az egész hétvégés rendezvényen a gyerekek vasárnap kapják a főszerepet, a Junior Trophyn. Az U17-es korosztálytól egészen a legkisebbekig, U5-ig mindenki versenybe szállhat.

További információk az hétvégi Exporól, a vásárolható ruházatról, a bőséges rajtcsomagról és frissítőponti kínálatról a verseny honlapján - akár magyar nyelven is - olvashatók:
Salzkammergut Trophy