Robbie McEwen: 39. évében újra a csúcson

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 19. 20:52
A 38 éves Robbie McEwenről nem sokan gondolták még a múlt héten, hogy a világ első WorldTour eseményén, a Tour Down Underen magára húzza majd az összetettben vezetőnek járó narancs trikót…


„Mikorbi” azonban úgy látszik szárnyakat kapott, miután Lance Armstrong csapatába, a Radio Shackba igazolt, mindez megfűszerezve a hazai közönséggel, az auszikkal, a csúcsra repítették a veterán sprintert.

McEwen a felvezető kritériumtól kezdve folyamatosan dobogós a sprinthajrákon, és ha ezt így folytatja, akár a végső győzelemre is aspirálhat, erős csapattal a háta mögött. Az ausztrál így nyilatkozott, miután a második szakaszt követően átvette a vezetést az összetettben:

„Csodálatos, hogy én vagyok az első. Megpróbáltam megnyerni a szakaszt, belülről támadva meglepni a többieket 250 méterrel a cél előtt. Swift fokról fokra jött fel, és szép győzelmet aratott. A második helyet sikerült megtartani, és az időjóváírással – csodás meglepetés – de átvettem a vezetést.”

Kis „szerencse” is kellett talán a dobogóhoz, hiszen bukások tizedelték a mezőnyt, amiben benne voltak a legnagyobb ellenfelek, ugyanakkor az is művészet, hogyan kell megúszni ezeket az eséseket a végjátékban. McEwen mindenesetre újabb szoros küzdelmeket vár: „Remélem mindenki jól van, aki benne volt a bukásban. Az országút tele volt mindenhol sóderrel, nem technikás volt a pálya, hanem a csúszós sóder tette veszélyessé.”

Harci kedvben pedig nincs hiány, 38 év ide vagy oda: „Én mindig motivált vagyok, azt hiszem, ez olyan dolog, amit teljes pályafutásom során elmondhattam magamról. Mindig megpróbálok nyerni, és a lehető legjobban megoldani minden szituációt. Különösen egy új csapat színeiben nagyon jó így kezdeni, és nagyon-nagyon motivált vagyok, és élvezem a versenyzést.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Videón a TDU 2. szakaszának bukásai
Az ausztráliai Tour Down Under körverseny második szakaszán sajnos két nagy bukás is bekövetkezett a hajrában, aminek áldozata lett a HTC-HighRoad sztársprintere, a brit Mark Cavendish, és csapattársa, az első szakaszt, a...
Tovább a teljes cikkhez »