Riccardo Ricco Girót nyerhet!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 23. 09:23
Másodszor redukálta a nemzetközi sport döntőbíróság 24 hónapról 20 hónapra a profi kerékpáros mezőny talán legagresszívabb versenyzőjének, Riccardo Riccónak az eltiltását. Az olaszok „Kobrája” így részt vehet jövőre a Milano-Sanremo vagy a Giro d’Italia versenyen is, attól függően, hogy csapatát, a Flaminia-Bossinit meghívják-e az eseményekre.




Ricco a 2008-as Touron bukott meg CERA használatával, majd első körben két évet kapott az olasz olimpiai bizottságtól, amit a hatóságokkal való együttműködésre hivatkozva megfellebbezett a sport döntőbíróságnál. A fellebbezés sikeres volt, Ricco büntetését 20 hónapra redukálták, ám idén nyáron a francia antidopping szerv, az AFLD jelezte: nem fogadják el ezt az ítéletet, mondván, az olasz sztár a Tour de France-on bukott meg CERA használatával és az ő szempontjukból a büntetést nem befolyásolja, hogy Ricco hazájában segítséget nyújtott a dopping-ellenes szerveknek. Az UCI helyt adott a franciák érvelésének, ezért a nemzetközi szinten érvényes ítéletet ismét két évre terjesztette ki.

A Kobra azonban újból fellebbezett a sport döntőbíróságnál, ahol újra neki adtak igazat, majd az UCI is elfogadta a döntést, tehát az eltiltás – talán most már végérvényesen – 20 hónap. Ez azt jelenti, hogy a kényszerpihenő 2010 március 18-án jár le, vagyis az olaszok legellentmondásosabb, egyben legszínesebb egyénisége akár a rózsaszínű trikóért is küzdhet jövő májusban.