Rabobank bemutató: Mencsov helyén Gesink

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 2. 08:15
A holland Rabobank profi kerékpáros gárdája szerdán tartotta hivatalos prezentációját az Efteling Parkban, Katsheuvel városában.


A 27 versenyző között bemutatkozott többek között a csapat első számú GT-menőjévé előlépő holland Robert Gesink, a háromszoros világbajnok spanyol Oscar Freire Gomez, valamint a friss igazolások: a spanyol Luis León Sanchez és Carlos Barredo, a dán Matti Breschel és a holland sprinter: Theo Bos.

Fontos hír a főszponzorral kapcsolatban, hogy a Rabobank újabb 6 évre, 2016-ig meghosszabbította támogatói szerződését, ami megnyugtató alapot ad az építkezéshez. „Több győzelemre pályázunk mint eddig, és a legfőbb esemény az évben a csapat számára a Tour de France.” – nyilatkozta Harold Knebel csapatfőnök.

Ebből a szempontból egy jelentős veszteséget könyvelhet el a Rabobank, hiszen legjobb körverseny-menőjük, az orosz Gyenyisz Mencsov a Geox-ba igazolt, és az UCI licenc-elbírálása után a másodosztályban ragadt. (Mencsov ennek ellenére reméli, csapatát szabadkártyával meghívják mindhárom GT-re.)

Mencsov ment, érkezett többek között a spanyol Luis León Sanchez  

Mencsovot ünnepélyesen búcsúztatta csapata, az orosz is meghatódottan nyilatkozott: „Úgy gondolom, az elmúlt 6 év sportpályafutásom legfontosabb időszaka volt, és nagyon büszke vagyok az eredményekre, melyeket együtt értünk el. Ismét csak köszönetet szeretnék mondani mindenkinek a csapatban, akik annyi idejüket és energiájukat áldozták fel miattam.”

A hollandoknál viszont így egy 24 éves fiatal tehetség, Robert Gesink lépett elő első számú emberré a Tour de France-ra: „Az új igazolások ellenére egyértelműen Robert Gesink lesz az első számú emberünk, Sanchez is tudja ezt. Robert nagy dologra készül a szezonban, minden eddiginél motiváltabb a Tour de France előtt.” – mondta Erik Breukink sportigazgató.

A Rabobank 2011-es kerete:
Carlos Barredo, Lars Boom, Theo Bos, Matti Breschel, Graeme Brown, Stef Clement, Rick Flens, Oscar Freire, Juan Manuel Garate, Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Sebastian Langeveld, Tom Leezer, Paul Martens, Bauke Mollema, Michael Matthews, Grischa Niermann, Luis Leon Sanchez, Tom Jelte Slagter, Bram Tankink, Laurens Ten Dam, Maarten Tjallingii, Jos Van Emden, Denis Van Winden, Coen Vermeltfoort, Peter Weening és Maarten Wynants

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Oscar Freire szemben áll csapatával
A háromszoros világbajnok spanyol Oscar Freire szembemegy a csapatérdekkel a 2011-es versenynaptárát illetően. A Marca sportnapilapnak úgy nyilatkozott, hogy hiába szeretné a Rabobank a Giro d’Italián indítani, ő a Tour de...
Tovább a teljes cikkhez »