Oscar Freire szemben áll csapatával

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 29. 18:51
A háromszoros világbajnok spanyol Oscar Freire szembemegy a csapatérdekkel a 2011-es versenynaptárát illetően. A Marca sportnapilapnak úgy nyilatkozott, hogy hiába szeretné a Rabobank a Giro d’Italián indítani, ő a Tour de France-on szeretne versenyezni, mint eddig.


Csapata egyébként már korábban jelezte is a sajtónak, hogy Freire indul az olasz kerékpáros körversenyen, valamint a spanyol Vueltán a világbajnoki felkészülés jegyében. a kiváló sprinter azonban mást gondol a jövő szezonról:

„Ugyanazt a versenynaptárat szeretném követni, mint a korábbi években. A klasszikusok, a Tour, a Vuelta és a világbajnokság. Idén azonban a csapat mindent Robert Gesink alá kíván rendelni a Touron, és azt kívánják, hogy én a Girón induljak, ahol sosem indultam még, ráadásul a 2011-es útvonal különösen nehéznek ígérkezik. Ráadásul májusban sosem vagyok jó formában.”

Freire szerint a Tour-Vuelta kombináció már bevált, nem szeretne kísérletezni a Giro-Vuelta párosítással a koppenhágai világbajnokság előtt, ahol jónak ítéli meg saját esélyeit. A Rabobank sprintere arról is beszélt, meddig folytathatja még fényes pályafutását:

„Az előzetes tervek szerint 2011 lenne az utolsó évem, de attól függően, hogy érzem majd magam, hogyan indul az év, hogyan fejeződik be, talán még egy évet bevállalok. Nem zárok ki semmit, mert idén elég jó teljesítményt nyújtottam, s bár nem sikerült megnyerni a vb-t, a győzelmem a Paris-Tours-on önbizalommal töltött el.” (Érdekesség, hogy a nemzetközi szaksajtóban már ezzel kapcsolatban is jelentek meg sajtóhírek, melyek szerint tudni vélték, hogy Freire a londoni olimpiáig folytatja.)