Pályavilágbajnok verte a sprintkirályt

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 2. 09:47
A pekingi olimpiát követően a pályakerékpár helyett inkább országútra koncentráló sprint világbajnok, a holland Theo Bos, a legjelentősebb spanyol tavaszi egynapos, a Clasica de Almeria befutóján lesprintelte az elmúlt szezon gyakorlatilag legyőzhetetlen hajráemberét, a brit Mark Cavendisht. Bár messzemenő következtetéseket korai lenne levonni egy szezon eleji verseny eredményéből, a Cervelo sprintere bizakodó:



„Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megszerzem első győzelmemet, ráadásul különösen örültem, hogy Cavendisht sikerült megverni. Nehéz volt a verseny, kezdetben az üldözőbolyban voltunk Mark Cavendish társaságában. Egy lejtőn kettészakadt a mezőny, én hátul maradtam, de a csapattársaknak köszönhetően sikerült felzárkózni, és készülhettünk a sprintre.

Furcsa volt, hogy a befutó előtt egyik csapat sem tudta igazán kontrollálni a mezőnyt. Az utolsó 300 méterre elég jó pozícióban érkeztem, és ahogy közeledtünk a célhoz, senki nem indított, ezért úgy döntöttem, megindulok teljes gázzal, Cavendish tette rám a kereket. Azonban Cavendish szerintem túl sokáig kivárt, és mát nem tudott kikerülni az utolsó métereken.”

A Columbia hajráemberével kapcsolatban elismerte Bos, hogy a brit még nincs formában: „Mark még nem az igazi és plusz kilók is vannak rajta. Csúcsformában szerintem egy kicsit még jobb nálam. Most mindenesetre sikerült legyőznöm egy nagy bajnokot.”

A 26 éves, ötszörös pálya-világbajnok, aki a Rabobankból igazolt 2010-re a Cervelo csapatába, korábbi szakágával összehasonlítva az országutat, örül, hogy itt lehet a mezőnyben: „Nagyon jól érzem magam a Cervelo sorban , a csapat elképzelései találkoznak az enyémekkel. Úgy érzem sikerült megőrizni a gyorsaságomat, ami a pályán megvolt, de az emelkedőkön még fejlődnöm kell.”