Országútisok mountainbike-ra váltanak...

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 15. 17:02
A szezon végi átvezető időszakban több országúti profi ül hegyikerékpárra, csak úgy, mókázni kicsit a monoton szezon után, jól esik a változatosság.


A hétvégén a hétszeres Tour-győztes, Lance Armstrong például otthon, Texas államban vett részt a Mellow Johhny hatórás versenyen, de térdfájás miatt kiszállt a maratonból. Honfitársa, George Hincapie (képünkön) a Dupont State Parkban próbálgatta új BMC össztelósát, önfeledt off-road ride keretében.

Rajtuk kívül a Liquigas csapata is inkább hegyikerékpárt visz a decemberi csapatépítő tréningekre, korábban Gilberto Simoni is híres volt a mountain bike iránti rajongásáért, de tavaly már a kronókirályt, a svájci Fabian Cancellarát is lenyűgözte a Specialized Epic bringa, legújabban pedig Schleckék próbálgatják ugyanezt a gépet.

Magyarországon a Svájcban légióskodó Kusztor Péter próbálja megtörni mostanában a monotonitást egy-egy terepezéssel. Örömmel ajánjuk ebben a remek időben a hazai aszfaltmenőknek is ugyanezt az elfoglaltságot, aki teheti, irány az erdő, remek a talaj, remek sportélmény!