Nagy bejelentés készül Armstrong ügyében

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 15. 10:41
A minap Alberto Contador doppingügyével kapcsolatban megszólaló WADA igazgató, David Howman nyilatkozott a Lance Armstrong és korábbi csapata, a U.S. Postal berkein belül folyó szisztematikus doppingolással kapcsolatos nyomozásról is.


A doppingellenes világszervezet elöljárója kijelentette, hogy az amerikai szövetségi eljárás olyan jelentőséggel bírhat a dopping-ellenes küzdelemben, mint a BALCO-ügy, amely az atlétikában és a baseballban folyó illegális szteroid használatot derítette fel az USA-ban.

Az AP hírügynökségnek Howman annyit mondott, hogy: „A jelenleg folyó vizsgálatokról hamarosan új információk jelennek meg, melyek olyan jelentőséggel bírnak majd, mint a BALCO-ügy.”

A BALCO-ügyben ugyancsak Jeff Novitzky derítette fel a tényeket, aki a hétszeres Tour-győztes csapata ellen folyó nyomozást is vezeti. Az elmúlt hetekben ismét több tanút hallgattak meg a szövetségi törvényszék előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szövetségi sztárügynök Armstrong ellen!
Még ha alaptalanak is volnának a bukott amerikai Tour-győztes, Floyd Landis vádjai a U. S. Postal csapatánál folytatott szervezett doppingolással kapcsolatban, akkor is szorul a hurok Lance Armstrong nyaka körül, ugyanis az...
Tovább a teljes cikkhez »