Szövetségi sztárügynök Armstrong ellen!

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 6. 10:32
Még ha alaptalanak is volnának a bukott amerikai Tour-győztes, Floyd Landis vádjai a U. S. Postal csapatánál folytatott szervezett doppingolással kapcsolatban, akkor is szorul a hurok Lance Armstrong nyaka körül, ugyanis az Államokban már szövetségi törvényszék előtt is bevádolták a texasit és egykori csapatát, sőt, a legkeményebb – és általában eredményes – szövetségi ügynököt, Jeff Novitzky-t állították rá az ügyre, aki többek között az olimpiai bajnok atlétanőt Marion Jones-t is elkapta.


Az Államokban a szövetségi ügy már nem játék, a törvényszék előtt már az éppen doppingvétség miatt 8 éves eltiltását töltő, korábban Armstrong csapatában versenyző olimpiai bajnok, Tyler Hamiltont is kihallgatták, és George Hincapie-re is meghallgatás vár. A New York Times legfrissebb híre azonban, hogy Armstrong egy meg nem nevezett csapattársa is a szövetségi törvényszék elé állt, és vallott a U. S. Postalban folyó szervezett doppingolásról, elismerve saját bűnösségét is. (Ez is mutatja, hogy az ügy nem játék, a szövetségi törvényszék előtti hamis tanúzásért az USA-ban szinte garantált a börtönbüntetés, itt már nem egy eltiltást kockáztat valaki – a szerk.)

Ezzel párhuzamosan, szintén tegnapi hír, hogy Hans-Michael Holczer „botránykönyve”, a "Garantáltan pozitív" bemutatója után az egykori Gerolsteiner-csapatvezető kijelentette, hogy egykori versenyzője, korábban szintén a U. S. Postalt erősítő Levi Leipheimer (aki most ismét Armstrong csapattársa) a 2005-ös Touron minden bizonnyal doppingolt. A Nemzetközi Szövetség részéről „megsúgták” neki, hogy nincs minden rendben Leipheimer vérével, a doppingvétséget súrolták bizonyos értékei, s arra presszionálták, küldje haza egyéb okokra hivatkozva. Ez végül nem történt meg, Leipheimer 6. lett azon a Touron.