MTB Piknikeztünk Vértesbogláron

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 25. 21:19
Az MTB Piknikkel második állomásán is túl van a Mountainbike Challange versenysorozat. Vértesboglárra a vártnál is többen jöttek el, hogy részt vehessenek ezen a kis családias hangulatú, kellemes versenyen.


A vártnál lényegesen többen vettek részt a megmérettetésen: a tavalyi 180 főhöz képest idén 300-an vágtak neki 50-, 20- valamint a gyerekeknek rendezett 8 km-es távon. A versenyzők élményein keresztül szeretnénk bemutatni a versenyt:
Baros Bálint - Bringabanda SC:
"Nagyon jó szervezésű versenyen vehettem részt, sok versenyzőtársammal találkozhattam. A pálya jellemzően erőpálya volt, ami a Vértes-hegység legszebb helyein haladt végig.
Lassú rajtként egy tiszteletkört tettünk a település utcáin, majd a terepre érkezéskor várt lendületes tempót a felvezető lovasok fogták vissza kis időre. Utána viszont meglehetősen nagy elánnal indult meg a mezőny és az élboly nagyjából Körtvélyesig együtt is maradt.
Várgesztestől Búr Zsolttal, csapattársammal tudtam együtt haladni egészen a célig.
Jól éreztem magam ezen az edző és a jövő heti Duna Maraton OB-ra való felkészülsi versenyen.
Köszönöm a munkáját Kult János rendezőnek és a Bringabandásoknak a segítséget, hogy képesek voltak ezt a nem várt tömeget ellátni."
hegyibringa.hu
Búr Zsolt (bal) és Baros Bálint (jobb) már a rajtnál is elöl voltak Fotó: hegyibringa.hu

Horváth Csaba - Gödöllői SK:
"Elhúzódó betegeskedés után, ellenben egy számomra igen fontos háromnapos  verseny (Zillertal Bike Challenge) előtt, ideális felkészülésnek tűnt az MtbPiknik, hogy kicsit felpöröghessek. Ez maradéktalanul teljesült is, aminek nagyon örülök. 
A nevezés kicsit elhúzódott,  ami a nagyszámú induló miatti kavalkádból  fakadt. Ránk is ijesztettek, hogy a lassúaknak nem jut majd fánk, ami kisebb tragédiával ért volna fel. :)
Nem volt cél a jó eredmény, kicsit bulira volt  fogva, de azért úgy gondoltam, hogy ahol tudok, s jólesik, ott menni  kell. A rajt után békésen köröztünk a faluban, majd a terepre érve moderált tempóban elkezdődött a veretés. Mivel sokat edzem országúton és szélben, magamat is meglepő módon, elég kényelmesen felértem az elejére.
Kicsit leszakadtam az elejétől, de mire utolérnénk az élbolyt, már  fordulnak is vissza: eltévedés... Innen totálisan szétesett számomra a verseny, olyan embereket előztem, akiket már percekkel előtte  leszakítottunk a szélben, s ez fejben kicsit megtört.
Sajnos a vége felé megcsípett egy darázs ami visszavett a lendületemből, az addigi bolyomról leakadva, kicsivel mögöttük értem be 2:20 körüli idővel, felvezetőkörrel együtt, abszolút 13. helyen. Ez, a jelenlegi felkészültségi formám alapján egész  jó, főleg 3 hét betegeskedés, szenvedés után.
Ennek az eseménynek a számomra legjobb része, hogy végre nem  teszkós-mákostésztát kell enni, borzasztóbbnál borzasztóbb öntetekkel,  hanem rendes kaja volt, dögivel:  gulyás, túróscsusza és fánk.
Alapvetően elégedett vagyok, szerintem ez egy remek esemény, s főleg  kezdő, kis költségvetéssel rendelkező montisoknak ajánlott, mivel jóval  barátibb az egész, mint mondjuk egy nevesebb versenysorozat. Abban nem vagyok biztos, hogy a "verseny" kategóriának van-e értelme, mivel minden évben valami van a jelöléssel, átkötik, elfújja a szél, kevés. Tudom és megértem, hogy ennyi pénzből nem lehet kitakarított és zárt versenypálya, hanem az egész kicsit back-country jellegű túrává válik, de kérdés, hogy mennyivel válna ez a rendezvény kevesebbé, ha nem lenne "verseny", csak teljesítménytúra.
Én biztosan akkor is jönnék, mert  tényleg jól éreztem magam."


hegyibringa.hu
Jutott fánk mindenkinek Fotó: hegyibringa.hu

Felföldi Viktória - VKE-Nelson:
"Egy kis csúszással indult a verseny, ami nem csoda, hiszen hatalmas érdeklődés mutatkozott az MTB Piknik iránt és kígyózó sorok vártak, hogy nevezhessenek a rendezvényre. Ennek ellenére úgy gondolom, a szervezők kifogástalanul helytálltak és akinek kedve támadt elindulni a megmérettetésen, annak lehetőséget biztosítottak rá.
Kellemes, családias hangulatú kis verseny volt, bár sajnos én nem éreztem túl jól magam. A rajt után még volt némi reményem, hogy a nem túl technikás pályán sikerül majd egy jót mennem, de ez a gondolat hamar elillant. Pedig nagyon tetszett a pálya, nem voltak benne hatalmas emelkedők és nagyon durva lejtők sem, nem állítottak valótlanságot a rendezők a kiírásban, hogy ez a terep bárki számára teljesíthető. Ennek ellenére a lábaim sajnos mégsem bírták, nehéz hetem volt és beteg is vagyok, de edzésnek kiváló volt. Célba érést követően nem megszokott gondoskodás várt ránk, nem csak ”főétellel”, még desszerttel is készültek a szervezők, valamint az eredményhirdetés előtt megtekintenthettük a helyi mazsorett társulat műsorát, ami igen szórakoztató volt.
Köszönet a szervezőknek, hogy a vártnál jóval nagyobb számú versenyzői igényeket is képesek voltak kielégíteni, köszönöm Marcinak - Blazsó Márton - az edzéstervezést!
Gratulálok mindenkinek, aki részt vett és teljesítette a számára kitűzött célokat ezen a versenyen!" 
  50 km  felnőtt férfi      
1 Baros Bálint Bringabanda 1976 2:03:33
2 Búr Zsolt Bringabanda 1983 2:03:34
3 Makács Gábor TestBike.hu - PCCC 1980 2:05:14
4 Varga Bence   1979 2:05:30
5 Hasenfratz Péter   1976 2:08:13
6 Pálmai Zsolt Hotel Yacht Club KSE 1984 2:08:25
         
  50 km felnőtt nő      
1 Orosz Anita Trek-SE 1981 2:27:43
2 Cséri Szilvia Hotel Yacht Klub KSE 1984 2:31:43
3 Bartos Judit   1978 2:38:39
4 Danis Renáta   1972 2:41:40
5 Kaufmann  Brigitta Merkapt Maraton Team SE 1980 2:48:05
6 Felföldi Viktória VKE Nelson-Aminostar 1985 2:51:56