Mozgások: Hushovd, Cancellara, Movistar

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 31. 11:21
Újabb fontos átigazolási hírekről számolhatunk be a profi kerékpárport kedvelőinek. Természetesen a múlt héten óriási „szabad vegyérték” szabadult fel a Cervelo Team feloszlásával, a befogadó oldalt képviselők között pedig a Movistar mutat komoly aktivitást.


A ProContinental csapat feloszlását követően Jonathan Vaughters rögtön bejelentette a Garmin-Cervelo fúziót, s ennek megfelelően a Cervelo egyik sztárját, a norvég Thor Hushovdot – aki jövőre a klasszikusokra koncentrál majd – már le is igazolták soraikba.

A Cervelo holland print-világbajnoka, Theo Bos úgy tűnik, visszatér Alma Materéhez a Rabobankhoz, persze most már a ProTour alakulatba (korábban a Rabobank kontinentális csapatában vitézkedett).

Szintén a Cervelo csapatából igazolta le a Caisse D’Epargne nyomán létrejövő Team Movistar a spanyol hegyimenőt, Xavier Tondót, azonban kétségessé vált a folytatás a fiatal tehetség, Roberto Uran számára, aki iránt a Team Sky érdeklődik. A Movistar mellesleg szponzori érdek mentén (A Movistar Dél-Amerikában vezető telefontársaság) egy dél-amerikai projektbe is belekezdett, Soler mellé a jövő reménységét, az argentin Daniel Díazt szerezték meg, valamint egy nagy mókamestert, a „mezőnyben legjobban egykerekező” brazil Luca Pagliarinit.

Az egyik „legnagyobb hal” körül is megmozdult a víz, a svájci Fabian Cancellara arról ír blogján, hogy távozna a Saxo Bankból, bár még egy éve hátra van szerződéséből. Az időfutam királya rövid időn belül szeretne egyeztetni erről Riis-szel, és reméli találnak megoldást. „Nyílt titok, hogy több csapat komolyan érdeklődik irántam” – árulta el Cancellara.