Martin célja a sárga trikó és az olimpia

Szerző: BHLétrehozva: 2011. november 4. 19:01
Koppenhága időfutam-világbajnoka, a német Tony Martin nem elégszik meg az eddigi legsikeresebb szezonjában mutatottal. A 2012-ben az Omega Pharma – Quick Step csapatát erősítő 26 éves klasszis a német sajtóban így nyilatkozott jövő évi terveiről:


"Hihetetlen jó szezonon vagyok túl, de mindig meg kell próbálni fejlődni. Jövőre lesz az olimpia Londonban, ami nagyon fontos cél számomra. Szeretném megnyerni az országúti időfutamot, bár tudom, hogy ez nehéz lesz.

2012-ben azonban a Tour de France-on is szeretnék jobban szerepelni, nem fogom feláldozni az egész évet Londonért. A prológ Liege városában kedvez nekem, szeretném felhúzni a sárga trikót, ráadásul, mivel kevesebb idén a nehéz hegy, akár egy jó összetett helyezésért is küzdhetnék. Még van pár évem, hogy megpróbáljak javulni a nagy körversenyeken."

Tony Martin idén megnyerte a Párizs-Nizzát, időfutamot nyert a Tour de France-on és a Vueltán is, ugyanebben a számban megnyerte a világbajnokságot, és a szezon végén első lett összetettben a WorldTour naptárba frissen felvett Pekingi Körversenyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A HighRoad-é a legtöbb WorldTour-siker
A korábbi évekhez hasonlóan idén is Bob Stapleton csapata, a HTC-HighRoad gyűjtötte a legtöbb győzelmet a profi országúti kerékpáros csapatok között. A sors fintora, hogy Cavendishék csapata megszűnik az év végén....
Tovább a teljes cikkhez »