Kusztor és Cziráki Svájcban tekertek

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 11. 08:09
Kusztor Péter és Cziráki István, az Atlas-Personal kerekesei vasárnap Svájcban indultak UCI kategórián kívüli versenyen, melyen mindketten előkelő eredményt értek el. A történtekről Kuszti számol be:


Vasárnap Svájcban versenyeztünk.11:30-kor rajtoltunk, és 170 kilométert kellett teljesítenünk 5 kör alatt. A pálya tartalmazott egy 4-5 km-es emelkedőt, melynek az utolsó kb. 1000 métere 10%-os meredek volt.

A kör folyamán volt még egy rövidebb, lankásabb húzó is. A rajt után hamar kialakult egy 8 fős szökevény csoport, melyben Pisti is benne volt, és a csapatból még egy ember. Így nekünk nem volt más dolgunk, mint kontrolálni a további próbálkozásokat. Nagyjából 50 kilométerrel a vége előtt egy 5 fős csoporttal felzárkóztunk az élen haladókhoz. Az utolsó körben az emelkedő előtt Pisti nagyon sokat vezetett.

Az volt a taktikánk, hogy a hegyen megindulok, és megpróbálok elszökni. Így is tettem. A meredeken támadtam, és a hegyre már csak 6-an értünk fel. Az utolsó kb. 25 kilométert szépen összedolgozva tettük meg. Mivel tudtam, hogy a sprint nem igazán kedvez nekem, az utolsó kilométeren még megpróbáltam megszökni, de sajnos nem sikerült.

A végén sprintre jöttünk, és a 4. helyet szereztem meg. Nagyon jó erőben éreztem magamat szinte az egész verseny folyamán. Azt egy kicsit bánom, hogy a dobogóra nem tudtam felállni. Végül a hegyi összetettet Pisti nyerte meg. Nagyon köszönöm neki a segítséget!

Csütörtöktől Franciaországban fogunk versenyezni a 2.2-es Rhone Alpes-Isoare versenyen.

Mindenkinek szép napot!