Kusztiék nyílegyenes szakasza Kínában

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 11. 18:44
A norvég Adrian Gjolberg nyerte sikeres szökést követően a Kínai Körveseny 2. szakaszát, a svájci Atlas-Personal színeiben induló Kusztor Péter 26. lett, 3:54 perc időhátránnyal Kuszti beszámolója:


A mai szakaszon ismételten végig ömlött az eső és egy kicsit hidegebb is volt, mint az előző napon. 180 kilométert kellett teljesítenünk, az itinerrel ellentétben egy teljesen sík terepen. Az első 5-10 kilométer a városból kivezető út volt, utána viszont rátértünk az autópályára. Az utolsó 5 kilométer kivételével, végig az autópályán mentünk, nyíl egyenesen.

Néha annyi izgalom volt, hogy áttértünk a menetiránnyal szemben lévő oldalra, de semmi több. A komplett pálya, hermetikusan le volt zárva, nem csak az-az oldala ahol mi mentünk, hanem a másik is.

A verseny a következőképpen alakult. A rajtot követően, egyből megindultak a támadások folyamatosan próbálkozott valaki. Az első gyorsasági hajrára 73 kilométernél került sor, ezt Marius meg is nyerte. Ezek után egy nagyobb csoportnak sikerült elszakadnia a mezőnytől. Sajnos tőlünk nem volt elől senki, így előre álltunk forogni, az Orosz válogatottal és a TT1 csapatával. Elég gyorsan sikerült befogni a szökevényeket, és ekkor a mezőny eléggé megnyugodott. Miközben mindenki megállt könnyíteni magán, két versenyző ellépett és folyamatosan távolodott a mezőnytől. Az előnyük három perc körül volt, amikor előre álltak forogni többen is, de a következő időkülönbség mégis 5:55 volt.

Folyamatosan hatalmas tempóban üldöztük a két szökevényt, de nem sikerült befogni őket. A mezőny sprintre érkezett, érzésem szerint én az első húszban jöttem be. A lábaim egészen jók voltak, de azért volt jó pár nehéz rész. Eléggé fáztam és az esőből is elegem van már. A holnapi penzum 112 kilométer lesz és végre lesz benne egy hegy, mely 1524 méter magasra megy fel.

Holnap újra jelentkezem.

További szép hétvégét!

Kuszti

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kuszti 30. a Kínai Körverseny 1. etapján
Az ausztrál Rico Dene Rogers győzelmével ért véget a Kínai Körverseny első szakasza, Xian városában Kusztor Péter is ott volt a mezőnyben a svájci Atlas-Personal színeiben. A szeptember 9. és 20. között zajló versenyen...
Tovább a teljes cikkhez »