Kuszti 30. a Kínai Körverseny 1. etapján

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 10. 12:43
Az ausztrál Rico Dene Rogers győzelmével ért véget a Kínai Körverseny első szakasza, Xian városában Kusztor Péter is ott volt a mezőnyben a svájci Atlas-Personal színeiben. A szeptember 9. és 20. között zajló versenyen történtekről Kuszti számol be:


Véget ért az első szakasz. Tíz kört kellett a városban megtennünk, egy teljesen sík pályán, a táv 129 kilométer volt. A rajttól kezdve esett az eső és a célig ki is tartott. Az egész szakaszt nagyon nagy tempó jellemezte.

Az elejétől kezdve mentek a szökési kísérletek, de eltávolodnia senkinek nem sikerült. A versenyt három sprinthajrával és egy hegyihajrával - mely síkon volt - tették izgalmasabbá. Egyszer-kétszer én is kísérleteztem szökéssel, de nem nagyon jött össze, így inkább a mezőnyben bicikliztem, tartalékolva a hegyesebb napokra. Az egyik körben, a célegyenesben, egy hatalmas bukás történt. A mezőny ekkor kettészakadt, én elöl voltam, de Florian és Marius belekeveredett az esésbe. Szerencsére vissza tudtak zárkózni az élbolyba és nagyobb bajuk sem nem történt.

Négy körrel a vége előtt sikerült meglépnie három versenyzőnek, de az utolsó körben befogtuk őket, így sprintre érkeztünk. Én a mezőnyben a 30. helyen értem célba. Azt még szeretném hozzá tenni, hogy a körpálya teljesen le volt zárva és végig három-négy sávos utakon mentünk. Holnap 180 kilométer vár ránk, valamivel dombosabb terepen, legalábbis az itiner szerint.

Mindenkinek további szép napot!

Üdv
Kuszti

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kusztor Péter Kínából jelentkezik
Régen hallottunk Kusztor Péterről, a svájci Atlas-Personal magyar bringásáról, aki most Kínából jelentkezik, ahol az elkövetkezendő időszakban versenyez majd....
Tovább a teljes cikkhez »