Kuszti és Cziráki a francia klasszikuson

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 15. 00:11
Kusztor Péter és a magyar bajnok Cziráki István vasárnap a franciaországi Val d'Ille U Classic viadalon vettek részt az Atlas Personal csapatával. Az UCI Europp Tour sorozatba tartozó, 1.2 kategóriás verseny a kiváló francia bringás, Jimmy Casper győzelmével ért véget, Kusztor a 14., Cziráki a 104. helyen végzett.


Kuszti beszámolója:

Sziasztok!

Tegnap Franciaországban versenyeztünk. A táv 175 km volt, a terep végig hullámzott. Kellemes időnk volt az egész verseny folyamán, csak a szél volt egy kicsit erős. A rajt után nem sokkal kaptam egy első kerék defektet, de gyors kerékcsere után hamar sikerült visszazárkóznom a mezőnyre. Ekkor következett az első hegyi hajrá, ahol Pisti 3. lett. Nem sokkal később kialakult egy 9 fős szökevény csoport, melyben tőlünk Vojtec volt elöl. Az elmenés legnagyobb előnye nem haladta meg a 4 percet, a mezőny folyamatosan üldözte őket, de csak nagyon lassan közeledtünk feléjük.

A verseny záró része 6 darab, 6 km-es körből állt. Itt már nagyon nagy tempóban mentünk. A szétszakadt szökevényeket az utolsó kis körben fogtuk be, így a végén mezőnysprintre érkeztünk. Az egész verseny alatt nagyon jól éreztem magamat, és sikerült végig elöl helyezkednem. Az utolsó kanyart egy kicsit elrontottam, de ettől függetlenül is meg tudtam szerezni a 14. helyet. Ha nincs ez a kis baki, akkor talán 4-5 hellyel előrébb végezhettem volna, de hát nincs a sportban „ha”.

Összességében elégedett vagyok. Sajnos Pistivel történt egy kis baleset, az utolsó kanyarban leért a pedálja és elesett. Szerencsére nem lett nagyobb baja, kisebb horzsolásokkal megúszta. Reméljük a jövő heti 2.2-es franciaországi versenyre össze tudja szedni magát. Én sajnos nem tudok részt venni rajta, mert csak 1985 után születettek indulnak.

Mindenkinek további szép napot kívánok!