Kusztor Péter Kínából jelentkezik

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 9. 20:41
Régen hallottunk Kusztor Péterről, a svájci Atlas-Personal magyar bringásáról, aki most Kínából jelentkezik, ahol az elkövetkezendő időszakban versenyez majd.


Sziasztok! Üdvözlök mindenkit Kínából. A következő két hétben rendezik a 2.1-es kínai körversenyt. Egy prológot, és kilenc normál szakaszt kell teljesítenünk. Két pihenőnap is van, a harmadik, és az utolsó etap után.

A prológra, a mai napon került sor. Egy teljesen sík pályán kellett, 5600 métert teljesíteni, melyben egy visszafordító kanyar szerepelt. Mindenki csak sima kerékpárral indulhatott, így teljesen azonosak voltak a feltételek. Az összetettbe nem számít bele ez az eredmény, de a magas pénzdíj miatt, szinte mindenki a maximumot nyújtotta.

Egy-két példa a díjazásra: A szakaszon az első helyezett 4350 dollárt kap, de még a huszadik helyezett is 120 dollárral lesz gazdagabb. Az összetett első helyezett 20 ezer dollárt vihet haza. A prológon a 21. helyezettől, mindenki kap 90 dollárt. Úgy, hogy ezek tudatában, nagy harc várható az egész versenyen.

Na, de térjünk vissza a mai napra. Én elég korán, 10:36-kor vágtam neki a távnak. Nagyon jó erőben éreztem magamat, jók voltak a lábaim, jól haladt a bicó. Végül a 29. helyet szereztem meg, 7:20-as idővel, ami szerintem elég jó így kezdésnek.

Holnap egy kritérium jellegű szakasz következik, szinte sík terepen, a táv 129 kilométer lesz. Minden nap reggel tízkor kor van a rajt, ami otthon hajnali négy órát jelent.

A múlt:
Az előző három hétben, Svájcban, Hollandiában és Franciaországban álltunk rajthoz. Ebből az utóbbi két helyszínen ronggyá áztunk, a 200 kilométerből, nagyjából 180-on ömlött az eső. Nem éreztem magamat olyan szuperül, de annyira rossz sem volt. Talán egy kicsit fáradt voltam ebben az időszakban, de most már úgy gondolom, hogy újra minden rendben van és bízok a jó eredményben ezen a versenyen. 

A jövő:
Szeptember végén utazunk haza, 25-én Svájcban, október 1-én Olaszországban (1.1 Memorrial Pantani), október 3-án Németországban (1.1 Münsterland Giro), október 11-én pedig Belgiumban (1.1 Putte Kappelen) fogok még rajthoz állni ebben a szezonban. És még egy 2.HC-s megmérettetésen vesz részt a csapatom Kínában, október végén. Elvileg én is rajthoz állok itt, de minden attól függ, hogy mennyire leszek fáradt már akkor. Jelen pillanatban 8 hónapja versenyzek, és október vége még nagyon messze van.

A további szakaszokról folyamatosan jelentkezem.

További szép napot kívánok mindenkinek!

Kuszti