Kulcscsontját törte Lance Armstrong!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 23. 17:50
A nagy visszatérő nagy bukása! Lance Armstrong alighanem megemlegeti 2009. március 23-át, a Vuelta a Castilla y León kerékpárverseny csütörtöki szakaszán ugyanis hatalmasat esett húsz kilométerrel a cél előtt, és eltörte kulcscsontját. A három év után visszatérő amerikai a kasztíliai körversenyen szerepelt együtt először Alberto Contadorral, az Asztana másik nagymenőjével, a Giro és a Vuelta címvédőjével.


A kazah Asztana színeiben visszatérő 37 esztendős világklasszis versenyző a szakasz hajrájában bukott, mindössze 20 kilométer választotta el a célvonaltól a Paredes de Nava és Baltanás közötti szakaszon.

Az orvosi vizsgálatok megerősítették, zúzódás következtében eltört a csont, így veszélybe került Armstrong indulása az idén százéves Giro d'Italián.

A Río Carrión de Palencia-i kórházban röntgenezték meg Valladolidban, a leletek láttán azonban egyelőre még nem lehet pontosan tudni, milyen hosszú kényszerpihenő vár a Tour de France-on 1999 és 2005 között megszakítás nélkül hétszer diadalmaskodó amerikai sztárra.

A csapatvezető Johan Bruyneel optimimizusának adott hangot az esettel kapcsolatban. Elmondta, minden ok megvan arra, hogy bízzonak a komplikációmentes műtétben és a gyors felépülésben.

“Ketten buktak előttem, már nem tudtam megállni. Először szenvedtem kulcscsonttörést. Borzasztó, hogy ez történt, de az országúton előfordul az ilyesmi. Szükségem van néhány napra, hogy átgondoljam a felkészülési tervemet, mindenesetre a Giro-indulásom komoly veszélybe került" - mondta a kórházból kijövet az újságíróknak Armstrong.

A texasi legendának hamar el kell döntenie, vállalja-e a műtétet és a hosszabb kihagyást. Ami biztos, ez esetben visszautazna szülőhazájába, az Egyesült Államokba.