Kis-Balaton, kis Merida teszt, miegymás

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 23. 16:26
Biciklizni csodaszép hazai tájakon a Kis-Balaton térségben, a jövő évi csúcstechnikával fenekünk alatt, behúzódva közben borozgatni egy termelői egységbe a legmagasabb szőlődombon… Jobb, mint Toscana… OK, a vacsora után fogyasztott fröccsök mellett mondjuk a taiwani gyártósorok márkák szerinti megosztása volt a téma, de egye fene, elvégre hivatalos 2012-es Merida Reacto országúti tesztnapokon voltunk Zalakaros közelében, a hazai forgalmazó vendégszeretetét élvezve.


Fotó: www.footstrong.hu

Június 21-én és 22-én egy garabonci panzió Merida-zöldbe öltözött, hogy a hazai kereskedők, újságírók és más fontos személyek kipróbálhassák az Európát körbeutazó 2012-es Reacto gépparkot, valamint a szintén most debütáló tárcsafékes karbon krosszbringát.

Lévén mocsárvidéken voltunk, a kerékpárokat környezetkímélő úton, vízi szállítással hozták a derék munkásemberek, egyenként, kézzel ráhelyezve a tutajra, kézzel lökdösve el a célig, majd kézzel kiemelve a stégre.

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Miután a tucatnyi Reacto felsorakozott a depóban, a vendégek szintén kézzel szerelhették fel rájuk a pedálokat, és állíthatták méretre őket.

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Közben ismerkedhettünk az aerodinamikus tervezésű váz egyedi nyereg és nyeregcső állításával. 2012-ben az országúti Meridákat a tökéletes légellenállás jegyében tervezték, felhasználva az eddig alkalmazott csúcstechnológiákat is.

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

A mindig elfoglalt versenyszervező, Eisenkrammer Károly még itt is rengeteget dolgozott telefonon, így kizárásos alapon egy kb. 60-as Reacto helyett már csak egy 52-es krosszgép jutott a délutáni tekergésre, Karcsink ráadásul pedált is elfelejtett hozni.

 

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

A túrát az egykori magyar Mapei Team Nagykanizsa csapatvezetője, Jankovics Feri dirigálta, a terv egy laza 50 kilis karika volt a szőlődombok között, majd a Kis-Balaton legszebb részein, a végén frissítővel egy borászat árnyékában...

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Feri rutinos túravezető, jó pár éve dirigál csoportokat a térségben, a menetet ennek megfelelően a 60-as német "sörnyelők" tempójában indítottuk bemelegítésképpen.

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

A zalai tájak egyik legfőbb jellegzetessége, hogy megnyugtatóan alacsony az autóforgalom...

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

És a kerékpárutak is tökéletesen használhatóak, valódi túrázóparadicsom, kénytelen az ember elővenni a telefonját és kattingatni jobbra balra... Szóval feltétlenül érdemes a térségbe látogatni!

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Zerge is élvezte a menetet, büszkén debütált új csapatunk, a Footstrong mezében, s megkétszerezte az utóbbi hetekben kerékpáron töltött órák számát, amit le sem tudna tagadni bőre fehérsége alapján.

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

És a várva várt pihenő a szőlődomb tetején, ahol a mindig pontos munkát végző marketinges, Kovács Tomi gondosan ügyelt rá, hogy készüljön fotó a túrán részt vevő három olimpikonunkról, Kuttor Csabáról, Eisenkrammer Károlyról és Vinczeffy Zsoltról.

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Persze legjobban az autentikus frissítőt várta mindenki, volt, aki szódával higított, volt, aki nem rontotta el semmivel a kiváló olaszrizlinget, de a leghatékonyabb hidratáció az előbbi módszerek egymás után történő alkalmazása volt - szerintem.

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Karcsi közben jegyzetel, s az idei Mátra Maratonon valószínűleg már debütálnak is a praktikus fejvédő tartó állványok, remélhetőleg a masszázssátor mellett kialakított kerthelységben, ahol mátraaljai nedűket lehet majd fogyasztani a rajtszám csücskéért cserében...

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Persze azért mi is dolgoztunk, a panzióban lefényképeztük a 2012-es bringákat, a képen látható Reacto legfőbb jellemzője az iszonyatosan merev váz, és a nagyon pontos kormányzás.

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Egyetlen dolog, ami nekem nagyon nem tetszett, a nyeregbilincs, hiába haladtam meg már jócskán az előírt nyomatékot a meghúzásnál (a karbonnal óvatosan bánik az ember), egyre-másra lebillent a nyeregorr (persze Mikusz szerint biztosan én vagyok a béna).

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

És a tárcsafékes csúcs-krosszgép, amiről nem írok semmit - naná, majd lelövöm a poént, és akkor majd nem kapunk ilyet tesztelésre... Na nem... Mindennek itt lesz az ideje...

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

A bringázás, a munka és a vacsora után is folytatódott a remek hangulat (ahhoz képest, hogy főleg kerékpáros témák forogtak:)), közben a gyönyörű, tiszta csillagos eget is nézegethettük. A képen éppen az a pillanat látható, amikor Obi (Kerékvár) megtudja, hogy egy bizonyos időszakban tulajdonképpen olcsóbban is kaphatták volna a Meridákat. Obi erre fegyvert rántott Sipiczki Robi ügyvezető úrra, de nem történt nagyobb baj, mert Robi tovább terelte a szót a bringacsere programra...

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Másnap reggel még sikerült tenni egy kört a cyclocross géppel, hiába na, megszerettem, alig akartam elengedni. Sőt, alig várom, hogy esetleg egy hasonló bringa nyergében vehessek majd részt az őszi Footstrong technikai krossz edzéseken (mert olyanokkal is hajlandó foglalkozni Zerge mester, akik még életükben nem krosszoztak).

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Persze azért Zergének is lehet újat mutatni, láthatóan nem tudta, mit kezdjen a Merida kronógéppel, a Warppal. Legelőször mártogatni kezdte a stégről a vízbe, oda-vissza. Vajon miért? Megkérdezhettem volna...

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Aztán rájött végül, mire való a Warp: meg kell állni vele a stég szélén, egy pillanatra feltenni mindkét lábat a pedálra, hogy úgy nézzen ki hirtelen, mintha a vízen hasítana. (Azt sem kérdeztem meg, pedig kellett volna, hogy vajon Footstrong kronó tréningekre sor kerül-e a közeljövőben...)

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Aztán befutott a sokszoros magyar bajnok Vajda Márti, akit mostanában ritkábban láthattunk a képen is látható örömteli okból. Mártiék már számolják a napokat július végéig, egy biztos, a Bükk Maratonon nem fogunk velük találkozni, de a hangosban valószínűleg sokszor hallhatjuk majd a nagy hírt!

www.footstrong.com
  Fotó: www.footstrong.hu

Összességében nagyon örültünk, hogy ennyien összejöttünk, jót tekertünk, teszteltünk, ésatöbbi, majd jó munkás ember módjára távoztunk - sajnos nem a bemutatott bringák nyergében:)

További képek a táborról a kapcsolódó galériában IDE KATTINTVA is elérhetők!

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
24 ÓRA
  Befejezheti az egyik legjobb bringás  Átnéz a címvédőn a Tour esélyeseSzo  Hegyi maraton lesz az idei Vueltán  Szabadon igazolható Tour-győztes?  Befejezi az olimpiai bajnok?Csü  Délről indul a Vuelta EspanaCsü  Még egy idény a sprinterkirálynak?!  Álompénzt kaphat a top4 bringásCsü  Andy Schleck visszavonul  Befejezi a legidősebb Tour-győztesCsü  Mindig nem egészséges a vb-esélyesCsü  Megdőlt az egyórás bringás világcsúcsSze  Hosszabbított a spanyolok élmenője  Contador egy nagy sikerre Induraintól  Technikai dopping vagy csúszós aszfalt?Sze  Kiszállt a Vuelta-favorit - videóKe  Anyahajóról indult a Vuelta-nap - videó  Nem indul a címvédő a VueltánCsü  Contador indul a Vueltán, de...Ke  Olasz segítség a bringásoknak  Föld alatti kerékpárverseny KőbányánSze  Duplázásra készül a Tour bajnokaVa  Kivégzést rendezett a Cápa a TouronSzo  Rég nem nyertek ilyen könnyedén Tourt!  Tömegbukás, hazaért a litván szökevénySze  Tovább nőtt Nibali előnye a TouronSzo  Majka-nap a Tour de France-onSzo  Nibali verhetetlennek tűnik a TouronCsü  Kristoff kilőtt, mesés sprintsikerKe  Cancellara is feladta a TourtVa  Tonyé a szakasz, Tonyé a sárga trikó!Szo  Hazai öröm a Tour de France-on  Sagan egy centivel maradt le a TouronSze  Kivégezte a Tour-címvédőt a horroretapKe  Kittel: négyből három a Touron  Kittel duplázott a Touron  Nem járt puszi a szakaszgyőztesnek!Szo  Cavendish óriásit bukott a nyitányon!Va  Megvannak a magyar kerékpáros bajnokok  Visszavonul az egyik legjobb sprinterSze  Nem indul a Giro-bajnok a Touron  Nem indul a Vuelta-bajnok a TouronVa  Quintana révbe ért, kolumbiai mámorVa  Quintana a fellegekben, Rogersé az etap  Quintanának áll a Giro, jön a ZoncolanCsü  Nem találnak fogást a rózsaszín trikósonKe  Borult a Giro összetettje a hóesésben!  Őrült szakasz a Giro d'Italián  Közel száz induló a Gemenci NagydíjonVa  Tűzijáték a Girón, Uran ura a helyzetnekSzo  Szökevénysiker a Girón a hegyekbenKe  Tömegbukás, Bouhanni harmadszorSzo  Újabb duplázás a Girón!Csü  Drámai szakasz, rószaszín trikós győztesSze  Megvan az első olasz nyertes a GirónKe  Az esőt is legyőzte a francia bajnok  Kedden rajtol a V4-es kerékpárverseny  Bombát hatástalanítottak a GirónVa  Kittel kilőtt, duplázott születésnapjánSzo  Kittel nyerte a Giro első sprintjét
Lapozás Több hír
VIDEÓK
  • Lance Armstrong tereptriatlonban győzött A hétszeres Tour-győztes Arizonában nyert, látványos befutóval...
  • Bringást gázolt az antilop
  • Országúti világbajnokság - 2011. A brit sprinterkirály a csúcsra ért, Koppenhágában szivárványszínű trikót szerzett
  • Mc Donald's BringaMánia Magyar Nagydíj Olimiai-krossz C1 - Veszprém 2011
  • GP de Montreal (WorldTour) - 2011. Sok lúd disznót győz...
  • Az Ora Hotels-Carrera promóciós klipje Az egyetlen magyar kontinentális csapat és Lovassy Krisztián - világbajnoki induló - bemutatkozása
  • Mountain bike Világbajnokság - 2011. Champery - a Trial verseny a 12. helyen végző Hegedűs Lászlóval
  • Mountain bike Világbajnokság - 2011. Champery - az elit férfiak olimpiai-krossz futama
  • Mountain bike Világbajnokság - 2011. Champery - az U23 férfiak olimpiai-krossz futama
  • Vuelta a Espanya 2011 - 7. szakasz Hatalmas bukás a sprintbefutó végén
További videók