Két évet kaphat a Tour-hegyikirály

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 29. 22:39
A Tour de France tavalyi hegyi trikósa, és a Giro d’Italia dobogósár, Franco Pellizottira két éves eltiltás kiszabását kezdeményezte az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingvétségért, a biológiai útlevél program keretein belül rendellenesnek ítélt abnormális vér-értékei miatt.


A 32 éves bringást csapata a Liquigas, az idei Giro startja előtt volt kénytelen felfüggeszteni, miután az UCI bejelentett, hogy abnormális értékeket mutattak ki 2008 novemberi és 2009 júliusi mintáiban.

Természetesen az ügynek nincs vége, Pellizotti fellebbez és az eljárás a nemzetközi sport döntőbíróság előtt folytatódik majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Merénylet a legerősebb Giro-gárda ellen?
Egy héttel ezelőtt még a Giro d’Italia toronymagas esélyesének számított az olasz Liquigas Bassóval, a mai rajtlistán már nem szerepel a tavalyi dobogós, Franco Pellizotti, valamint a legjobb sprinter, Daniele Bennati sem. ...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nagy hal akadt a horogra a Giro előtt!
Nem indulhat a szombaton kezdődő Giro d'italián az olasz hegyi specialista Franco Pellizotti! Az UCI által bevezetett biológiai útlevél programban bukott meg a sztár, vérképe rendellenes értékeket mutatott - jelentette be...
Tovább a teljes cikkhez »