Kémfotók a titkos karbon MTB-projektről!

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 12. 10:17
A birtokunkba jutott az egyik neves MTB gyár közeljövőben piacra kerülő karbon XC kerékárjáról pár kép. Hogy melyik márkáról van szó, nem árulhatjuk el, de aki figyeli rendszeresen a Bringahíradót, hamarosan többet is megtudhat az alábbi információknál…


A váz talán egyik legérdekesebb része az integrált kormányszár. Ilyet ugyan time trial és országúti gépeken már láthattunk, de sorozatgyártású montiknál még nem.

Az integrált sucni lehetővé teszi, hogy a fejcsövet igen rövidre szabhassuk ezáltal a 29-es kerékpároknál könyebben elérhető, hogy a kormány alacsonyabbra kerüljön.

A széles karbon stucni nagyfokú merevséget jelent, és a látvány is igen egyedülállónak mutatkozik . A stucniba beépítésre kerül egy belső ütközés gátló is, ami megakadályozza a kormány teljes befordulását. A prototípusnál még nem látszik, de a stucniban a kormány excenterek segítségével pozícionálható igény szerint.

A vázon minden egyes - cső a nyeregcsövet leszámítva - szögletes, a BB30-as középrészt körbeölelő vázrész is négyszög profilú a nagyobb merevség érdekében. A váz standard első váltóval lesz majd szerelhető, és az összes bowdent a szem elől rejtve a vázban vezetik majd. A post mount hátsó fék felerősítés és a kúpos villanyak csak hab a tortán!

Reméljük az elkövetkező napokban további infóval szolgálhatunk majd a kerékpárról...

 

Címkék: hegyikerekpar