A spanyolok felmentették Contadort!

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 14. 15:08
A spanyol szövetség az El País információi szerint felmentő ítéletet hozott a tavalyi Tour de France klenbuterolra pozitív doppingtesztet produkáló győztese, Alberto Contador ügyében.


Még nem hivatalos a döntés, de a legnagyobb spanyol napilap biztos forrásokra hivatkozik a szövetség részéről, amely hétvégén tárgyalta Contador ügyét, miután első körben egyéves eltiltást javasolt, majd a háromszoros Tour-győztes beadványban kifogásolta ezt, úgy tűnik sikeresen.

A hispán az első pillanattól kezdve tagad, és arra hivatkozik, hogy az elenyészően kis mennyiségű tiltott szert szennyezett étellel fogyasztotta el. Úgy tűnik, a spanyolok elfogadták Contador védelmének közvetett bizonyítékait (a fogyasztott húsból nem tudott mintát bemutatni a kerekes), és a nemzetközi szövetség vonatkozó szabálykönyvének 296-os cikkeje alapján úgy ítélték meg, önhibáján kívül került a szervezetébe a tiltott szer.

Contador a felmentő ítélet hivatalos kihirdetése után szabadon versenyezhet, ám a nemzetközi szövetségnek és a Doppingellenes Világszervezetnek is egy hónapon belül lehetősége van fellebbezni a lausanne-i sportdöntőbíróságon, amit várhatóan meg is tesznek majd. Újabb „Valverde-ügy” elé nézünk…

Alberto Contador doppingügyével kapcsolatos további hírek a Bringahíradó főoldali és az Országút rovatban kiajánlott boxokban!