Hincapie is vallott? Armstrong izgulhat!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 21. 16:11
Az AP hírügynökség szerint George Hincapie is úgy tanúskodott a U. S. Postal csapat és Lance Armstrong ügyében folyó nyomozás során tett tanúvallomásában, hogy korábbi csapattársa, Lance Armstrong használt teljesítményfokozó doppingszereket.


Hincapie vallomását – hasonlóan Tyler Hamilton állításaihoz – a CBS „60 perc” című riportműsorában említik meg, ami vasárnap kerül majd adásba. Hincapie jelen volt csapattársaként Armstrong hét Tour-győzelme során, 1999 és 2005 között.

A jelenleg a BMC színeiben versenyző Hincapie a bringások között az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő, hiteles személyiség az USA-ban, őt már semmiképpen nem lehet elintézni a „hiteltelen csaló” címkével, mint a szintén Armstrong ellen valló, de korábban már doppinggal bukó korábbi csapattársakat, Floyd Landist és Tyler Hamiltont…

Hincapie nem erősítette meg és nem is cáfolta az értesüléseket, mikroblogján csak azt jelentette ki, hogy sosem beszélt a „60 perc” riportereivel:

„Megerősíthetem, hogy soha nem nyilatkoztam a „60 percnek”. Fogalmam sincs, honnan vették az információt. És ahogy már korábban is mondtam, továbbra is elkeserít, hogy az emberek a múltról beszélnek a kerékpársportban a jövő helyett. És bármi hangozzék el a „60 percben” nem kommentálhatok semmit a folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban.”

Lance Armstrong nyaka körül szorul a hurok…

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Új vádló vallomás: Armstrong doppingolt!
„Armstrong is használta, amit mindannyian… a legtöbben a mezőnyben használtunk, EPO, tesztoszteron, vérátömlesztés. Láttam az EPO-t a hűtőjében, Többször is láttam, ahogy beadja magának, ahogy mindnyájan csináltuk, ahogy én is,...
Tovább a teljes cikkhez »