Helycsere a belga bringasport csúcsán?

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 27. 09:11
A napokban zajló belga körverseny kapcsán a lehetséges átigazolási hírek is nagyobb teret kapnak a szaksajtóban, melyek közül a slágertéma, hogy hol folytatja a klasszikusok szupersztárja, Philippe Gilbert?


Már Gilbert tavaszi mesterhármasa, az Amstel – Fleche – Liege tripla után felröppent a hír, hogy a Lotto társszponzora, az Omega Pharma megszünteti az együttműködést a csapattal 2011 végén, így bizonytalanná vált a 29 éves világelső jövője is.

A belga sztár menedzsere , Vincent Wathelet elmondta: „Gilbert elsősorban a sportszakmai szempontok alapján választ, mert a következő években még hatalmas sikerek elé nézhet, ugyanakkor a méltó anyagi körülmények is fontosak. Belga csapatban szeretné folytatni, de sportszakmai szempontból a lehető legjobb feltételekkel. Tárgyal a jelenlegi kenyéradóival, de nem titok, hogy a Quick Step vezetésével is, és Eddy Merckx, aki a kerékpár beszállítója is a rivális belga gárdának, nagyon szeretné, ha Gilbert az ő bringáján ülne jövőre.”

A klasszikusok regnáló királyát egyébként a menedzser belga sajtóban tett nyilatkozata szerint az Euskaltel és a Lampre kivételével valamennyi World Tour istálló megkereste valamilyen szinten, ugyanakkor még semmilyen döntés nem született a jövőre nézve.

Azzal egy időben, hogy szárnyra kapott a pletyka a Quick Step és Gilbert házasságáról, a belga csapat jelenlegi sztárja, Tom Boonen eligazolásáról is felrüppentek a hírek. Az ex-világbajnok menedzsere, Pablo Geyter megerősítette, öt csapat is komolyan érdeklődik Boonen iránt, beleértve jelenlegi kenyéradóit is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gondban a világelső, Gilbert csapata
A tavaszi bringás szezon legkiemelkedőbb eredményeivel büszkélkedő Philippe Gilbert csapata az Omega Pharma-Lotto WorldTour-istálló a szezon végén elveszíti egyik névadó főszponzorát, az Omega Pharma gyógyszergyárat....
Tovább a teljes cikkhez »