Grósz-lósz után Specziár nyert Tihanyban

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 21. 17:04
Specziár Viktor (Merida HCT) nyerte a szezon első amatőr országúti versenyét, a Félsziget-Kupát, Tihanyban, miután egyedül neki sikerült felvennie az emelkedő befutó elején hosszú hajrát nyitó Grósz Béla (Corratec World Team) tempóját.


A szezon első - 70 kilométeres - erőpróbáján egyébként nem volt túl nagy tempó. A nagyobbik tihanyi körben rendezett futamon kialakult egy szökés is, amit azonban végül megfogott a mezőny és az utolsó körben már nagy élboly érkezett a befutóra.

A történtekről Grósz Béla nyilatkozott:

"Sikerült meglepnem a mezőnyt, amikor a befutóra érkeztünk. Először az volt a tervem, hogy Berekre (Berkesi András - Merida HCT) teszem a kereket a sprint előtt, de egyre rosszabb pozícióba kerültem, így egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, lesz, ami lesz, megpróbálom. Már a rövid emelkedő elején kilőttem, és mentem, ahogy a csövön kifért. Én voltam a legjobban meglepve, amikor hátranéztem, hogy csak Specziár Viktor van mögöttem, mindenki mást sikerült leszakítani. Annak ellenére, hogy nem nyertem, úgy érzem jó formában vagyok a szezon korai szakaszában."

Specziárék után szintén egy elsősorban hegyikerékpáros eredményeiről ismert versenyző, Parti András (SRM Stevens Team) húzta fel a többieket, őt egy szlovák versenyző, Filip Bealciar kerülte ki a végén, majd az ötödik helyen is egy mountain-bike rider, Blazsó Márton érkezett.

A hölgyek között komoly felhozatal volt nagy nevekből! Hazánk egyik legjobb sportolónője, a számtalan nemzetközi duatlon VB, EB dobogós helyezésekkel és komoly profi triatlon versenyeken aratott sikerekkel büszkélkedő Csomor Erika volt a legjobb, megelőzve a hegyikerékpárban junior VB-ezüstérmes és világbajnoki hatodik Benkó Barbarát.

A teljes, korcsoportos eredménylistáért KATTINTSON IDE!

Beszámoló a győztes csapat, a Merida HCT honlapján, IDE KATTINTVA.