Giro-edzés csapatkronóra a Ringen, fotók

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 12. 11:14
Különleges helyszínt választott a spanyol Movistar csapat a Giro-felkészüléshez, a navarrai versenypályán gyakorolták a csapat-időfutamot, ami technikailag a kerékpársport egyik legnehezebb versenyszáma.


A spanyolok úgy tűnik nagyon komolyan veszik idén a Giro d’Italiát, ami David Arroyo tavalyi dobogós helyezése után nem meglepő, ennek szellemében már bő keretet is hirdettek, annak a 11 versenyzőnek a névsorát, akikből az Olaszországba utazó 9 főt kiválasztják.

A bő keret: Andrey Amador, David Arroyo, Marzio Bruseghin, Javier Iriarte, Vasil Kiryienka, Pablo Lastras, Carlos Oyarzun, Sergio Pardilla, Luis Pasamontes, Branislau Samoilau és Francisco Ventoso, rajtuk kívül Chente García, Mauricio Soler, Jesús Herrada és Enrique Sanz vettek még részt az edzésen.

Az egységes mozgás, kanyartechnika, stílus, egymás ismerete, beállítások mind kulcsfontosságú egy csapatidőfutamon, a puszta erőn és formán túl ezek nagyon komoly időkülönbséget jelenthetnek versenyen. A kétórás edzés alatt, előtt és után aerodinamikai és biomechanikai méréseket is végeztek az optimális beállítások és testtartás kialakítása érdekében. Az eredményeket összehasonlítják a múlt héten, velodrómban mért értékekkel, mert máshogy kapja a menetszelet a bringás pályán, mint a szabadban.

Közúton pedig nagyon nehéz lenne a gyakorlás, még zárt pályán is sokkal balesetveszélyesebb, mint egy ringen. A pályát a főszponzor, a Movistar biztosította, aki az egyik legkomolyabb támogatója a spanyol motorsportnak is egyben.

További fotók IDE KATTINTVA is megtekinthetők!