Gilbert: Ezt nehéz lesz megismételni...

Szerző: BHLétrehozva: 2011. október 18. 08:08
Philippe Gilbert vasárnap óta hivatalosan is az év legsikeresebb kerékpárosa, így zsinórban harmadszor megkapta a belga napilap, a Het Nieuwsblad által a legjobb flandriai bringásnak megítélt címet is. Gilbert a következőket mondta a fantasztikus sikerekről, és további céljairól:


„A Liege-Bastogne-Liege a kedvenc győzelmem, ez volt az álmom, lévén az a szülőföldem. Szintén emlékezetes a Tour de France első szakasza. Előre megmondtam, hogy meg tudom nyerni, és az volt az első sikerem a belga bajnoki mezben.

Fantasztikus szezonom volt, ezt nehéz lesz megismételni a jövőben. 2012-re a legfőbb céljaim közé azok a versenyek tartoznak, melyeket még nem nyertem meg, gondolok például a Milánó-SanRemóra, a Flandriai Körversenyre és a világbajnokságra.”

Gilbert 18 UCI-pontszerző győzelmet aratott idén, februártól szeptemberig (ebből 8.at a WorldTour-sorozatban): Algarvei Körverseny (2.1) – 1. szakasz, Montepaschi Strade Bianche (1.1), Tirreno – Adriatico – 5. szakasz (World Tour), Brabantse Pijl (1.HC), Amstel Gold Race (World Tour), Flèche Wallonne (World Tour), Liège - Bastogne - Liège (World Tour), Belga Körverseny – 3. szakasz és összetett (2.HC), Ster ZLM Tour – 4. szakasz és összetett (2.1), Belga Bajnokság – elit mezőnyverseny,  Tour de France – 1. szakasz (WorldTour),  Clasica San Sebastian (World Tour), Tour of Benelux – 3. szakasz (World Tour), Belga Bajnokság – elit időfutam, GP de Québec (World Tour), GP de Wallonie (1.1)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A WorldTour végeredménye, Gilbert a No1.
A Lombard Körversennyel véget ért a legmagasabb szintű profi kerékpáros versenysorozat, a WorldTour is, és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kihirdette az egyéni-, csapat- és nemzetek közötti végeredményt....
Tovább a teljes cikkhez »