Frank Schleck műtét után: Cél a Vuelta!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 8. 22:01
Frank Schleck a Tour de France 3. szakaszán történt bukása után két napot töltött kulcscsonttörésének kezelésével kórházban, ma délután engedték haza.


Három darabba törött kulcscsontját műtötték, és nyolc csavarral rögzítették. Internetes mikroblogján Frank dokumentálta a történteket, nem éppen alvásra ideális állapotáról, és a röntgenről is töltött fel képeket.

„Két nap kórház és a műtét után végül itthon vagyok a két lányommal. Nagyon nehéz lesz követni a Tour de France-t, ott szeretnék lenni, annyira rossz…” – írta pillanatnyi állapotáról.

Csapata is nagyon meg fogja érezni hiányát, hiszen öccse, Andy legfontosabb segítője lett volna a hegyekben, aki akár első emberré is előléphetett volna. A Saxo Bankból a német Jens Voigt meglehetősen kendőzetlenül kritizálta a szervezőket a kockaköves szakasz és Frank balesete után: „Ez egy szar nap volt”- kezdte Voigt. „Elvesztettük Frank Schlecket, mert a szervezők egy hülye döntést hoztak. A verseny rendezői rövidlátóak és haszontalan döntést hoztak, s megfizettük az árát. Bár Cancellarán a sárga, s Andy Schleck is jó áll, azonban nagy szükségünk lett volna Frankra is.” 

A hírek szerint azonban Frank már a jövőbe tekint, és következő célként a spanyol kerékpáros körversenyt, a szeptemberi Vueltát tűzte ki célul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Frank Schleck: súlyos kulcscsonttörés
Frank Schleck, a Tour de France 3. szakaszának legnagyobb vesztesének három helyen tört el kulcscsontja – szólnak a hivatalos kórházi jelentések. ...
Tovább a teljes cikkhez »