Fesd magad a bringád: Corratec 2010

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 22. 19:57
Color your way! – vagyis 2010 a színek éve a Corratecnél. Ennek jegyében a szivárvány egyetlen színe sem hiányzik a palettáról, és bizonyos modellek designját kényünk-kedvünk szerint variálhatunk. A kiállítás központi placcára extrém példaként olyan bringákat helyezett el a gyártó, melyekre egymás mellé pingálták a lilát, a zöldet, a vöröset, a kéket, a sárgát, a fehéret. S persze ahány ember annyi ízlés, volt, akinek még ez az összeállítás is tetszett…


A design azonban kedvünkre variálható, csak a csíkok, díszítő elemek elrendezése marad. A választható színkombinációk, csak bizonyos modellekre vonatkoznak, a prémium kategóriákban. Talán még hasznosabb lehetőség az interneten is elérhető konfigurációs rendszer, amely segítségével több gyártó alkatrészeiből öltöztethetjük fel a vázat, ahogy tetszik.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás
Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Még a hagyományosan natúr karbon színű ultrakönnyű, méretre készülő, Sannino országúti modelleket is rendelhetjük narancssárgában, zöldben, vagy Gleris-kékben. Sőt a legdiszkósabb design a swarovski kristályokkal kivert matt-fehér…

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A legfigyelemreméltóbb újdonság a Corratec palettán a női vonal előretörése, rendkívül igényesen, minden részletre figyelve megtervezett női bringákat találunk a csúcs és az alsó-középkategóriában is.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás
Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A női modellek fedőneve Miss C, az össztelós Airtech, a karbon-kompozit X-Vert és az olcsóbb X-Vert bringáknak is elérhető a hölgyek számára kialakított verziója, rövidebb építéssel, női nyereggel, nőies designnal. Még az országúti csúcsmodell, a CCT Pro is készül női geometriával.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Természetesen a Corratec is kitett a kirakatba egy Sram XX-vel szerelt MTB csúcsmodellt, a 2010-ben végre karbonvázra épített össztelós XC/Maraton versenygépet, az Airtech Revolutiont.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A felfüggesztés a 2Circle mechanizmus, amely elhelyezkedésénél fogva nem reagál a nyereg felől, vagy a pedálozás irányából érkező pumpáló mozdulatokra, így nem mozdul be fölöslegesen, csak a terep egyenetlenségeit kezeli le.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A merevfarú karbon Revolution is megújult, könnyebb lett a papucs-kialakítás és változott a támvilla csatlakozása az ülőcsőbe, a váz így láthatóan kevésbé ívelt a támvillát és a felsőcsövet tekintve. Bár kipróbálni még nem sikerült, így valószínűleg inkább merevebb, agresszívebb, mint kényelmesebb lett.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A hétvégi túrázókra gondolva a 29-es cross és trekking kerékpárok párban is megvásárolhatók, több felszereltségi szinten, de adott modellnél ugyanolyan festéssel és hasonló alkatrészekkel, férfi és női vázkialakítással.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Corratec kerékpárok Magyarországon megvásárolhatóak a Bringavilág Sportközpontban, bővebb információért KATTINTSON IDE!

Címkék: kerékpártech