Farrar nyert, kisebb botrány Mallorcán

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 7. 10:57
Az amerikai Tyler Farrar nyerte tegnap sprintbefutón a Trofeo Palma UCI 1.1-es viadalt, a nemzetközi szövetség azonban nem ismerte el az eredményt, lévén a versenyzők a tiltás ellenére demonstratív jelleggel rádiókat használtak a mezőnyben.


Már a start is késett, ugyanis a WorldTour csapatok versenyzői bedrótozva jelentek meg a palmai korzón, ami tilos a nemzetközi szövetség által jegyzett olyan versenyeken, melyek nem tartoznak a WorldCalendar eseményei közé.

A bírók végül nem akadályozták meg a versenyt és nem szankcionálták a bringásokat, viszont az eredményeket nem regisztrálták hivatalosan az UCI-naptárba.

Reuters
Schleckék élen járnak a rádiók betiltása elleni harcban Fotó: Reuters

Az ügynek várhatóan még folytatása következik, a versenyzők szakszervezete úgy tűnik nem megy bele a rádiók tiltásába, szakmai és biztonsági okokból sem, újból és újból előkerül a probléma.

Reuters
Farrar győzelme Fotó: Reuters

A Garmin-Cervelo sprinterét mindenesetre nem zavarta meg a demonstráció abban, hogy a 116 kilométeres, a tengerparton kijelölt körpályás versenyen legyőzze a hajrán a spanyol Francisco Ventosót  (Movistar Team) és a német Marcel Kittelt (Skill Shimano).

A képek tanulsága szerint kár lenne, ha botrány árnyékolna be egy olyan versenyt, amely ilyen szép díszletek között zajlik.

Reuters
A palmai tengerpart Fotó: Reuters
Reuters
Palma de Mallorca katedrálisa
Fotó: Reuters