Fabian Flandria "Kancellárja"!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 4. 16:33
Óriásit ment a svájci Fabian Cancellara a Flandriai Körversenyen, egyszerűen nem volt ellenszer a háromszoros időfutam világbajnok nyers erejével szemben.


Még Flandria egyik korábbi királya, a belga bajnok Tom Boonen sem tudott mit kezdeni a Saxo Bank kapitányával, pedig ő volt az egyetlen, aki át tudta venni támadását, és közel 30 kilométert tettek meg duóban, azonban a híres Muur Kapelmuur emelkedőn Cancellara újabb támadása állva hagyta a belgát.

A 262 kilométeres versenyen az első komolyabb szelekcióra a Koppenbergen került sor, 72 kilométerrel a vége előtt, a meredek falon a fél mezőny tolta a bringát a kockaköveken.

Cancellara először 56 kilométerre a céltól borzolta a kedélyeket, negatív értelemben. Technikai gondja akadt, és kereket, majd kerékpárt is kellett cserélni, de már akkor látszott a benne dolgozó iszonyú erő, ahogy játszi könnyedséggel zárkózott vissza az élbolyra.

Ugyanez a mutatvány nem sikerült több favoritnak defekt után, például a norvég Thor Hushovdnak vagy a holland Lars Boomnak sem. Cancellara nem sokkal később a Molenbergen játszi könnyedséggel szakadt el az élbolytól, egyedül Boonen tudta rá tenni a kereket. A két topfavorit innentől kezdve párharccá változtatta a Flandriai Körversenyt, a többiek nem sokkal később már csak szárnyaszegett kis csoportokban követték őket.

Az utolsó csörtére a már említett Muur Kapelmuuron, a kockaköves, iszonyú meredek kaptatón került sor, melynek végén a svájci szinte megalázó módon – beülve – hagyta magára Boonent, akivel ezt egyébként valószínűleg nem sokan tudnák megtenni a Muuron, valószínűleg senki…

Innentől egy 15 kilométeres időfutam várt az időfutam királyára, és nem volt kérdéses a győztes személye.

Az utolsó kilométeren még szórakozni is volt ideje, védőangyalkáját is megmutatta a kamerás motorosnak, a cél előtt pedig svájci zászlót is volt ideje átvenni. Boonen becsületére legyen mondva, hogy ő is megőrizte előnyét Gilbertékkel, az üldözőkkel szemben. Lance Armstrong is meglepően jól ment a Rondén, a szűk főmezőnnyel érkezett a 27. helyen, 2:35 perc hátrányban.

EREDMÉNY:
1. Fabian Cancellara Swi Saxo Bank 6:25:32
2. Tom Boonen Bel Quick Step 0:01:13
3. Philippe Gilbert Bel Omega Pharma-Lotto 0:02:10
4. Bjorn Leukemans Ned Vacansoleil 0:02:13
5. Tyler Farrar USA Garmin-Transitions 0:02:35
6. George Hincapie USA BMC