Evans értékeli újabb WorldTour-sikerét

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 2. 09:33
Az ausztrál Cadel Evans 2006 után másodszor nyerte meg a svájci Tour de Romandie viadalt, amely a WorlsTour sorozat része.


Fotó: Reuters

A BMC kerekese ezzel a WorldTour világranglista 3. helyére ugrott (232 ponttal) a belga Philippe Gilbert (356 pont) és a svájci Fabian Cancellara (236 pont) mögé, a győzelem azonban sokkal fontosabb Evans számára a Tour-felkészülés szempontjából. Evans idén máshogyan, kevesebb versenykilométerrel készül legfontosabb megmérettetésére, mint korábban, viszont úgy tűnik, eredmény szempontjából sokkal komolyabban veszi ezeket.

Evans értékelése:
"Megvan a Tour de Romandie! Nagyon örülők, a BMC-s srácok remek munkájának köszönhetően sikerült megvédeni a trikót a genevai szakaszon. A BMC csapatának jó lehetőség volt ez, hogy kipróbáljuk az új versenyzőinket éles versenyszituációban. Először versenyezhettem együtt Santaromitával, Tschopp-pal és Moinard-ral, és azt kell mondjam, örülök, hogy a csapattársaim.

Reuters
  Fotó: Reuters

„Santino” hozta mindazt, amit vártam, miután hónapokat együtt edzettünk a Mapei Sportközpont és Andrea Morelli edzésprogramja szerint. Tschopp visszatérése remekül sikerült a betegsége után, Moniard pedig nagyon motivált és megbízható csapattárs! Innentől kezdve könnyebb, de sűrű program következik, mielőtt újra csatasorba állnék a franciaországi versenyeken, a Dauphine Libere-n és a legfontosabbon, a Tour de France-on."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Evans második WorldTour sikere Svájcban
A brit Ben Swift nyerte a hatnapos WorldTour viadal, a Tour de Romandie záróetepját sprintbefutó végén, az összetettben nem történt változás a tegnapi mindent eldöntő időfutam után....
Tovább a teljes cikkhez »