Egy krosszvilágbajnok problémás napjai

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 25. 09:38
A világbajnok Zdenek Stybarral kapcsolatos hírektől hangos mostanában a belga sportsajtó, a legfrissebb információk sajnos nem túl pozitívak a 24 éves cseh cyclocross-sztár rajongói számára.


Az országúti profivá válás küszöbén álló Stybar az utóbbi versenyeken nem találta nyerő formáját, és csapata weboldalán elismerte, hogy a két hete, Hamme-Zogge-ban összeszedett térdsérülése továbbra is hátráltatja a jó eredmények elérésében.

Stybar naponta többször jegeli térdét, melyet alig bír behajlítani, és elképzelhető, hogy orvosi beavatkozásra lesz szükség. „Remélem, a hétvégi versenyeken már nem lesz gond, sürgősen szükség lenne egy kis extra pihenőre, de ez nem könnyű” – nyilatkozta Stybar, ehhez képest tegnap hosszú országúti edzésen vett részt, hidegben és esőben…

A szezont 8 győzelemmel kezdő világbajnoknak – illetve csapatának – ha ez még nem volna elég, meggyűlt a baja a nemzetközi szövetséggel (UCI) is, ugyanis Stybar világbajnoki trikóján a főszponzor Telenet logója sárga háttérrel látható, pedig a szabályok szerint a világbajnoki trikóra helyezhető logó csak fekete, szürke, vagy sötétkék lehet, sárga színt nem tartalmazhat.

A csapatfőnök, Hans Van Kasteren nyilvánosan kifogásolta ezt, mondván, ez nagyon nem jó, ha egyszer a szponzor logója sárga. Van Kasteren nem áll meg itt: "Jogászt állítok az ügyre, hiszen a szponzor fizet, nem? Lehet később azokat a versenyzőket díjazzák majd, ha ez így megy, akik nem nyernek világbajnokságot…”

Stybarék nincsenek egyedül a problémával, a spanyol hegyikerékpáros olimpiai-krossz világbajnok, José Hermida is kifogásolta mikroblogján a világbajnoki trikóval kapcsolatos új szabályokat, miszerint a hegyikerékpárosoknál be kívánnák vezetni a szponzorfelirat nélküli szivárványszínű trikó viselését: „Lehet, hogy elveszítjük szponzoraink, mert tiszta fehéren akarják hagyni a világbajnoki trikót? Nem jó üzlet világbajnoknak lenni…”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A krosszvilágbajnok aszfaltra vált
A belga szaksajtó szinte kész tényként kezeli, hogy a Telenet Fidea csapatnál tapasztalható szervezeti gondok, valamint a belga ProTour istálló ajánlattételét követően a cseh cyclocross világbajnok, Zdenek Stybar márciustól a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A világbajnokot több sérülés hátráltatta
Az idei cyclocross-szezon első felét egyhangú fölénnyel domináló regnáló világbajnok, Zdenek Stybar vasárnap elveszítette vezető helyét a szakág kiemelt versenysorozatában, a Superprestige-szériában, s mint utólag kiderült...
Tovább a teljes cikkhez »