A krosszvilágbajnok aszfaltra vált

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 24. 07:56
A belga szaksajtó szinte kész tényként kezeli, hogy a Telenet Fidea csapatnál tapasztalható szervezeti gondok, valamint a belga ProTour istálló ajánlattételét követően a cseh cyclocross világbajnok, Zdenek Stybar márciustól a Quick Step gárdájába igazol.


Stybar már korábban is nyilatkozott arról, hogy kipróbálná magát országúton, főleg a tavaszi klasszikusokon lát esélyt jó szereplésre, ehhez azonban olyan csapat kell, amely részt vehet ezeken a versenyeken. Már felmerült régebben a francia FDJ, a Quick Step ajánlata viszont komolyabbnak tűnik.

Az átigazolás azért is valószínű, mert – ahogy Hans Van Kasteren napokban tett elkeseredett nyilatkozatai alapján – nincs minden rendben a Telenet Fidea csapatnál (Kasteren távozna a csapatvezetői posztról), amire Stybar szavai is ráerősítenek: "Múlt hétfőn már majdnem aláírtuk a szerződést a Telenettel, de volt néhány dolog, ami nem stimmelt. Közvetlenül ezután kaptam egy nagyon jó ajánlatot a Quick Stept csapatától, meg is lepődtem. Hans Van Kasterené az utolsó szó, de közel vagyok, hogy a Quick Stephez igazoljak." – mondta a 24 éves cseh a belga Sporzának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A cyclocross királyból országúti profi?
A legfontosabb cyclocross versenyeket a tavalyi szezon óta folyamatosan domináló cseh világbajnok, Zdenek Stybar nemrég országúti terveiről nyilatkozott, szívesen megméretné magát a legkeményebb klasszikusokon, mint amilyen a...
Tovább a teljes cikkhez »