Dream-Teamben indul "Házi" a sivatagban

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 22. 18:02
A május elején megrendezésre kerülő sivatagi terepkerékpár maratonon a magyar versenyzők felkérést kaptak, hogy alakítsanak csapatot a világ legismertebb extrém kerékpárosai közül kettővel. A választás végül Hasenfratz Péterre (X2S-KONA TEAM) esett, aki Martin Horakkal és Ondrej Fojtikkal együtt a NISSAN CEE csapatban indul az öt napos viadalon.


A két cseh versenyző elsősorban az extrém, hosszú távú versenyeken ért el kimagasló eredményeket (Crocodile Trophy, La Ruta de Los Conquistadores ), de hagyományos maratonokon (Dolimitenman, Salzkammergut), sőt olimpiai cross (OX) versenyeken is.

A magyar versenyzőket a szervezők kérték fel az együttműködésre, hogy a számos nyugat-európai és tengerentúli erős csapat mellett közép-európát is képviselje egy sikeres és erős trió a NISSAN TITAN DESERT maratonon.

Hasenfratz Péter  

Hasenfratz Péter az egyik legsikeresebb magyar hosszú távú hegyikerékpáros, számos magyar és nemzetközi verseny győztese, 2009-ben master Európa-bajnok.

Mivel minden versenyző egyéni eredménye is számít, ezért Péternek két esélye van jó helyezésre a versenyen. Szalay Péter (X2S-KONA TEAM) és Braun Sándor egyéniben indulnak, de a lehetőségekhez képest segítik egymást a versenyen.

Szalay Péter  

A legnehezebb a tájékozódás és a verseny összehangolása lesz a sivatagban és a hegyekben, de mindhárom magyar sportoló rendelkezik ebben gyakorlattal – a cseh kerékpárosok pedig külön készültek erre a versenyre.

Forrás: terepsport.hu