Döntöttek a Tour királyai a folytatásról

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 2. 15:38
A Tour de France két legértékesebb trikójának tulajdonosai, az összetett győztes, sárga trikós Cadel Evans és a legjobb sprinternek járó zöld trikót megszerző Mark Cavendish is tudja már, melyik csapatban folytatják profi pályafutásukat.


A 34 éves ausztrál Tour győztes marad jelenlegi csapatánál, 2014-ig hosszabbított a BMC-vel: „Úgy érzem, hogy mint csapat, együtt kovácsolódtunk össze, élvezetes, gyümölcsöző munka volt. A BMC-ben mindig bíztak bennem, mint csapattagban, s mint kapitányban is. Erről szól a hosszabbítás is.”

A WorldTour világranglistát jelenleg vezető Evans legközelebb az Államokban versenyez majd, a dániai világbajnokságot viszont minden valószínűség szerint kihagyja majd. Nem így a Touron öt szakaszt nyerő brit Cavendish, akinek fontos célja idén a sík vb-pályán való jó szereplés, ami kiderült a BBC-nek adott legutóbbi interjúban is. Sőt, a sprinterkirály azt is elárulta, eldöntötte, hol folytatja 2012-ben – sokan tudni vélik, hogy elhagyja a HighRoad csapatát a brit Sky kedvéért – de egyelőre nem jelenti be választását.