Cziráki továbbra is jó formában

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 7. 10:42
A Settimana Lombarda by Bergamasca négy napos viadal után, már kedden elkezdődött az első ízben kiírt Giro di Padania UCI 2.1-es kategóriájú verseny. 25 csapat (3 Pro Tour, 9 Pro Conti, 10 Conti és 3 Nemzeti válogatott) 192 versenyzője – köztük Basso, Visconti, Garzelli, Rebellin és Rasmussen – vágott neki a 900 kilométeres össztávnak. A mezőnyben teker az Ora Hotels-Carrera magyar versenyzője, a Bergamascán formába lendülő 2009. évi magyar bajnok, Cziráki István is.


Kedden a Paesana - Laigueglia közti 170 km teljesítése volt a feladat. A szakaszon megmászták a Colle di Casotto (1305m) és a San Bernardo (958m) emelkedőit is. Az Ora Hotels Carrera kontinentális csapat egyetlen magyar indulója, Cziráki Pityesz a győztes  olasz Modolóval azonos idővel a 38. helyen ért célba.

Eredmények:
1. Sacha Modolo   Ita   Colnago - Csf Inox         4:19:55
2. Elia Viviani        ita   Liquigas - Cannondale    0:00:00                                          
3. Manuel Belletti  ita   Colnago - Csf Inox          0:00:00

38. István Cziráki   hun  Ora Hotels Carrera         0:00:00      

Sajnos a tervekkel  ellentétben az országúti világbajnokságra készülő Lovassy Krisztián nem tudott elutazni a viadalra, mert a hétvégén még Europe Tour pontokat szerző kerekesnek kisebb problémája adódott a fogával melyet a Bátorfi fogklinikán soron kívül kezeltek.

A Giro di Padania további szakaszai:
2. szakasz. Loano - Vigevano                                               187 km
3. szakasz Malpensa Lonate Pozzolo - Salsomaggiore Terme 198 km   
4. szakasz Noceto - San Valentino di Bretoncino                   175 km    
5. szakasz Rovereto - Montecchio Maggiore                          170 km    

A mai napon egyetlen 518 méter magas dombot kell megmászniuk a versenyzőknek. A szakasz utolsó 100 km-e tulajdonképpen teljesen sík, Vigevanoban valószínű, hogy újból a sprintereké lesz a főszerep, csakúgy mint a holnapi befutónál, Salsomaggiore Termében
A negyedik szakaszon aztán jöhetnek a hegyi menők, hiszen a cél 1320 méter magasan lesz. Itt fogják átírni az összetett állást Bassóék, aki egyébként azt nyilatkozta, hogy szeretné megnyerni az első Giro di Padaniát. Meglátjuk a többiek - Sella, Serpa, Pozzovivo, Rasmussen, Rebellin... - mit szólnak hozzá. Az utolsó napon már 25 kilométernél 1180 méter magasan lesz a mezőny, majd a végén egy 23 km-es enyhén hullámos körpályán három kör vár a versenyzőkre.   

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Cziráki helyt állt az olasz Bergamascán
Az Ora Hotels-Carrera versenyzője, Cziráki István tisztesen helytállt egy nagyon nehéz négynapos olasz profi kerékpárversenyen, az UCI 2.1 kategóriás Settimana Ciclistica Lombarda by Bergamasca-n....
Tovább a teljes cikkhez »