Contador visszavágott? Hogyan is volt?

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 16. 21:55
Contador ma megmutatta, hogy a meredeken ő a robbanékonyabb Andy Schlecknél, és visszaszerezte azt a 10 másodpercet, amit a 8. szakaszon elveszített.


Az Andy Schleck drukkerek azonban úgy is nézhetik a dolgot, hogy a kirobbanó erejű támadás után már nem igazán sikerült távolodni, a különbség „csak” 10 másodperc maradt. Hogy is van ez? Első kézből, meséljenek az érintettek a 12. szakaszról:

Alberto Contador:

A Pireneusok szempontjából is fontos volt ez a szakasz, mert kiderült, hogy jó erőben vannak a lábaim, és ez a legfontosabb. Láttam, hogy valaki megindul, és hogy Andy nem mozdul. Ő nagyon ambiciózus versenyző, és ez a gyengeség jele lehetett. Próbálkoztam, és jól tettem. Pech, hogy a szakaszgyőzelem nem jött össze, de nagyon fontos volt az időkülönbség, amit kiharcoltam, mert egyszer jó napod van, máskor rosszabb. Andynak és a Saxo-nak támadni kell majd, én versenyezhetem inkább védekező módon, az utolsó időfutamra gondolva.

Reuters
  Fotó: Reuters

Andy Schleck:

Már reggel számoltam azzal, hogy veszítek néhány másodpercet Albertóval szemben ma, mert igazán nem szeretem ezt az emelkedőt. A feketelistámon van. Igazán rövid, és nincs idő megtalálni a ritmust. A tervem az volt, hogy Alberto kerekén próbálok maradni végig, de nem jött elém. Próbáltam megjátszani ezt a hegy lábánál, de ő csak maradt mögöttem. Utána, mikor támadott – a megfelelő pillanatban – képtelen voltam átvenni. Megőriztem a hidegvérem, és mondtam magamnak, OK, a meredek részen tartom a saját ritmusom, aztán a hegytetőn akartam gyorsítani. Végül csak 10 másodpercet szerzett, ugyanannyit, amennyit én hoztam rajta a Morzine-Avoriaz-on.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Schleck megrogyott, Contador kihasználta
A spanyol Joaquín Rodriguez nyerte a francia kerékpáros körverseny, a Tour de France 12. szakaszát, a Bourg-de-Péage és Mende közötti 210,5 kilométeres távot. A második helyen Alberto Contador végzett, aki az utolsó rövid, ám...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A mai győztes szerint Contador nyer majd
Joaquím „Purito” Rodriguez, a Tour 12. szakaszának győztese minden szempontból elégedett. A Katyusa katalán versenyzőjének elemezni is volt kedve:...
Tovább a teljes cikkhez »