Contador túl az első meghallgatáson

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 27. 08:12
A spanyol szövetség (RFEC) pénteki meghallgatásán Alberto Contador védelme benyújtotta azt a dokumentációt, amitől azt remélik, hogy a háromszoros Tour-győztest felmentik a doppingvádak alól.


Arról egyelőre nincs információ, hogy konkrétan mit tartalmaz a dokumentáció, de szakértői magyarázatokkal próbálják bizonyítani, hogy a rendkívül kis mennyiségben kimutatott klenbuterol csak a doppingteszt előtt fogyasztott szennyezett hússal juthatott be a spanyol bringás szervezetébe.

A védelem arra is épít, hogy a Tour második pihenőnapján végzett ellenőrzés után talált mennyiség, 50 picogramm/ml túl kicsi ahhoz, hogy bármilyen teljesítménynövelésről lehessen beszélni (a doppingellenes világszervezet WADA szabályai szerint a klenbuterol jelenléte önmagában doppingvétség, koncentrációtól függetlenül, úgyhogy ez maximum a büntetés mértékét befolyásolhatja több más tényezővel egyetemben – a szerk.).

Az üggyel kapcsolatos korábbi hírek a Bringahíradó főoldali ajánlóboxban!  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Contador tagadott, lelkizett, kritizált
Az idei Tour de France-on klenbuterollal bukó Alberto Contador doppingügyében ma kezdődtek a meghallgatások a spanyol szövetség előtt, előző este azonban a spanyol bringás még televízió interjút adott a Teledeporte adásában....
Tovább a teljes cikkhez »