Contador hálából nem rántott pisztolyt

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 6. 08:33
Akik rendszeres nézői a kerékpárversenyeknek, biztosan meglepődtek, amikor tegnap Alberto Contador győztesen haladt át a Murciai Körverseny második szakaszának célvonalán, valami furcsa volt…


Ja persze… Feltett kézzel ünnepelt a megszokott pisztolylövés helyett, miközben ujjaival a Saxo Bank feliratra mutatott mezén, kifejezve, amit a célba érkezés után és mikroblogján is kinyilvánított: „A csapatomért győztem ma és mindazokért, akik ott voltak. Köszönöm a segítségeteket!”

„Nagyon-nagyon hálás vagyok, legfőképpen a csapatomnak, minden szponzorunknak, hogy megingathatatlanul bíztak bennem. És hálás vagyok mindenkinek, akik segítettek nekem ezekben a hónapokban, amikor semmi sem volt könnyű. Motivációt kaptam tőlük, hogy a legmagasabban szinten végezhessem tovább az edzéseim, aminek itt most meglett az eredménye.

Egy kilométerrel a hegycsúcs előtt támadtam először, de a sok kanyar miatt fékezni kellett, nem bírtam egyedül elszakadni. 500 méternél újra próbálkoztam, és kis előnyt szereztem a tetőig.” – emlékezett vissza Contador, majd elismerte, hogy a győztes királyetapon rizikózott a cél előtti lejtmenetben: „Főleg egy balkanyarban hiányzott nagyon kevés, hogy elessek. Kockáztatni kellett, de sikerült. Úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem, jól ment az utolsó emelkedő, annak ellenére, hogy a Geox félelmetesen erős volt. Az időfutam nagyon nehéz lesz, mert Coppel és Mencsov is nagyon erősek ebben a számban. Úgy gondolom hasonlóak az esélyeink.

Márciushoz képest nagyon jó formában vagyok, a testsúlyom rendben, apránként javulok, de azért még sokat kell fejlődni.” – értékelt a sárga trikós.

Miközben Contador a versenypályán bizonyít, a Tour de France-on szolgáltatott klenbuterolra pozitív tesztje után kirobbant doppingügye még koránt sem zárult le végleg a spanyol szövetség felmentésével. Az UCI-elnök, Pat McQuaid tegnap nyilatkozott arról, hogy miután megkapták az eljárás dokumentációját a spanyoloktól, a héten értékelik a tényeket, majd döntenek, hogy fellebbeznek-e a nemzetközi sport döntőbíróságon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Contador felállt! A pódium tetejére!
Az őszi és téli hónapok hányattatásai nem hagytak nyomot a háromszoros Tour-győztes Alberto Contador versenyzői kvalitásain, a spanyol GT-menő ma megszerezte idei első győzelmét az UCI 2.1 kategóriás Vuelta a Murcia...
Tovább a teljes cikkhez »