Contador gondjai egyre nőnek - frissítve

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 23. 09:36
Az egyik vezető spanyol marhahús-tenyésztői szervezet (ASOPROVAC) súlyosan bírálta a doppingolással gyanúsított Tour-győztest, Alberto Contadort, aki folyamatosan azt állítja, hogy a klenbuterol, a tiltott szerrel kezelt marha húsával került be szervezetébe.


A szervezet a spanyol hústermelőkkel szembeni hitelrontásnak tartja a címlapokon szereplő történetet, és hatósági nyomozást kezdeményezett, hogy kiderülhessenek mindenki számára a tények a klenbuterollal szennyezett hús felvetésével kapcsolatban.

„Contadornak is érdeke, hogy hitelt érdemlően kiderüljön az igazság, ha valóban tisztázni akarja magát, és nem csak a média számára találta ki ezt a sztorit.” – áll az ASOPROVAC közleményében.

A doppingeljárásra vonatkozó UCI-szabályok szerint egyébként Contadornak kell bizonyítania, hogy a hús szennyezett volt, hiszen az alaptétel jelenleg még mindig az, hogy klenbuterolt, tiltott szert találtak a szervezetében, amiért normális esetben két év eltiltás jár.

Friss információ:

A baszk kormány egészségügyi osztályának sajtófőnöke, José Blanco is szkeptikus Contador ételszennyezéses sztorijával kapcsolatban, mondván: „Mind a hentesüzlet, mind a beszállítója azonosítható, és sosem volt problémánk, sem a tenyésztővel, sem a kereskedővel. Mindig, minden ellenőrzésen megfeleltek. Nagyon valószínűtlen, hogy szennyezett volt a hús, a mi kontrolljaink nagyon kemények.”

Blanco arra is utalt, hogy Contadornak gyakorlatilag lehetetlen bizonyítania az ételszennyezést: „Nincs lehetőség analizálni a húst, mert senki a birtokában nincs belőle minta.”

Az üggyel kapcsolatos korábbi hírek a Bringahíradó főoldali ajánlóboxban!   

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újabb védelmezője akadt Contadornak
Ramón Riestra, az asztúriai állattenyésztők szervezetének nevében védelmébe vette a doppingeljárás alá vont Alberto Contadort, mondván Spanyolországban igenis nagy mennyiségben található az ominózus tiltott szerrel,...
Tovább a teljes cikkhez »