Újabb védelmezője akadt Contadornak

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 20. 15:50
Ramón Riestra, az asztúriai állattenyésztők szervezetének nevében védelmébe vette a doppingeljárás alá vont Alberto Contadort, mondván Spanyolországban igenis nagy mennyiségben található az ominózus tiltott szerrel, klenbuterollal szennyezett hús.


Riestra - aki egyébként maga is amatőr kerékpárversenyző volt Eddy Merckx idejében -, az AS sportnapilapnak nyilatkozott arról, hogy Contador igenis lehet vétlen áldozat (mint a korábban egy évre eltiltott olasz Alessandro Colo), a klenbuterol ugyanis jelen van az EU-ban is:

„Az Európai Unió és a dél-amerikai gazdasági közösség, a Mercosur 3 éves időtávon 20 millió tonna húst importálnak európai országokba. Spanyolországba – mint húsfogyasztó nemzet – ebből minimum kétmillió tonna érkezik. És tudni kell, hogy Dél-Amerikában nem tiltott klenbuterollal (zsírégetés céljából) kezelni a húsállatokat. Ráadásul az egyik kikötőváros, ahová érkeznek ilyen hússzállítmányok, a franciaországi San Juan de Luz, amely nagyon közel van Irúnhoz, ahonnan a Contadornak és csapattársainak elkészített hús származott.”

Az üggyel kapcsolatos korábbi hírek a Bringahíradó főoldali ajánlóboxban!